Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lekke band houdt Tom Vander Hoogerstraete van topprestatie
Nieuws

Lekke band houdt Tom Vander Hoogerstraete van topprestatie

tom vdh barcelona

Tom Vander Hoogerstraete (3de van links) bij de start in Barcelona (foto: 70.3 Ironman Barcelona)

Terwijl het gros van de Belgische lange afstandsatleten naar Lanzarote en Aix-en-Provence trokken, koos Tom Vander Hoogerstraete voor de nieuwe 70.3 Ironman van Barcelona. Het leek een topdag te gaan worden voor de SMO-Specialized atleet. Tom kwam als derde uit het water en wist zich goed te handhaven op de fiets. Maar rond 45 kilometer sloeg het noodlot toe. Een lekke band noopte Vander Hoogerstraete tot opgave. 

Onze landgenoot Michael Louys moest dan de Belgische eer hoog houden. Hij startte eveneens bij de profs en behaalde een 19de plaats in die categorie, weliswaar op meer dan een halfuur van winnaar Sylvain Sudrie. Die haalde het voor Uplace BMC atleet Will Clarke en Bruno Pais.