Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
La Goos pakt opnieuw zilver
Nieuws

La Goos pakt opnieuw zilver

sofie goos brazil

Sofie Goos blijft de podiumplaatsen opstapelen in 2014. In de Ironman van Brazilië pakte de Uplace BMC Pro Triatlon Team atleten voor de derde keer dit seizoen de zilveren plak. Sofie kende een nagenoeg perfecte race, maar moest in het lopen nog afrekenen met winnares Sara Gross. De Canadese toonde zich halverwege de marathon als sterkste en nam daarbij definitief afscheid van La Goos.

Voor La Goos was de wedstrijd in mineur begonnen eerdere deze week Haar bagage bereikte de luchthaven niet op tijd waardoor Sofie op zoek moest naar een plaatselijke BMC-dealer. Die hielpen haar uit de brand en een geleende fiets werd in recordtempo klaargemaakt voor de wedstrijd. De avond voor de wedstrijd kwam echter toch nog het verlossend nieuws dat de fiets van Sofie gearriveerd was en ze op haar eigen bolide naar de zege kon fietsen. Maar dat was buiten Sara Gross gerekend. Die begon op een halve minuut aan de halve marathon en liep al snel voorbij onze landgenote. De Braziliaanse Ariliane Monticelli werd derde.

Sofie Goos was best tevreden met deze prestatie.  â€œIk ben content: net niet onder de negen uur. Als ik dat had geweten, zou ik nog wat harder geduwd hebben om die extra secondjes eraf te krijgen. Natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar dit was mijn plaats vandaag. Sara heeft gewoon harder gelopen dan ik en dus is ze de verdiende winnares. Maar ik heb een prima wedstrijd gedaan. Het zwemmen was niet uitzonderlijk, maar op de fiets en in de marathon voelde ik me echt heel goed, gecontroleerd ook. Ik had Sara toch zeker 20 kilometer lang in mijn zicht. Maar toen moest ik een toiletpauze inlassen en is ze verder weg gelopen. Ik ben wel blij dat ik mijn snelste marathon hier heb gedaan, ondanks het parcours met vrij veel heuvels. Ik voelde me vooraf wel in vorm, maar het is altijd fijn als dat er in de wedstrijd ook uitkomt.”