Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach en Van Troyen winnen in Rijkevorsel
Nieuws

Brydenbach en Van Troyen winnen in Rijkevorsel

ines rijkevorsel

Ines Van Troyen met 2 gebroken polsen op het podium (foto: Ines Van Troyen)

Hoewel de duathlon van Rijkevorsel zich vooral op de recreanten richt, stonden er zaterdag enkele serieuze toppers aan de start. Al snel tijdens de  eerste loopproef van 4 km ontstond  een  kopgroep met MDP-Karhu-Kipeo atleet Tim Brydenbach, het DCM-Heylen Vastgoed duo Tom Steenackers en Joppe Wuyts, Sam de Bruyn en Jan de Henau van BTT en Hetric-master Werry Sels.

Ondanks een goede verstandhouding in de kopgroep, kwam er tijdens het tijdens de laatste van de drie fietsrondes nog een groep aansluiten zodat er gewisseld werd door een grote groep van ongeveer 25 duatleten. Onmiddellijk na de wissel ontbond Tim Brydenbach zijn duivels, kort daarop gevolgd door Tom Steenackers. Na twee kilometer lopen kwam Tim als eerste binnen, op korte afstand gevolgd door Tom en Werry Sels, die  als eerste master en ook als derde over-all binnenliep. De volgende ereplaatsen waren voor Pieter Van Dijck, Sam De Bruyn en Joppe Wuyts.

 

Bij de vrouwen haalde ATRIAC-atlete Ines Van Troyen het vrij gemakkelijk van Leen Hannes uit Mol en Soetkin Vertenten uit Zele. Ines hield aan een valpartij op de laatste dag van haar triatlonstage in Lanzarote 2 gebroken polsen over. Daardoor kan ze voorlopig nog niet zwemmen. Tijdens het fietsen had ze nog wat last van de pijn, maar de eerste zege van het seizoen gaf haar achteraf een mentale boost.

Bij de duo’s ging de overwinning naar Wouter Vermonden en Toon Mertens.

 

Uitslagen