Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zeebroek wint voor eigen deur
Nieuws

Zeebroek wint voor eigen deur

Axel La Roche

Ruim 300 atleten tekenden present voor de 3de editie van de La Roche111, een van ’s lands zwaarste en mooiste triathlons. Na de 1km lange zwemproef kwamen topfavoriet Axel Zeebroek en Alexis Krug samen uit de barrage van Nisramont gekropen. Ze telden reeds 1’40” voorsprong op de naaste achtervolgers Dave Rost en Wouter Vander Mast. Axel, die pal op het wedstrijdparcours op minder dan 200m van de finish woont, trok fors door en deelde de drie loodzware rondes op en over de col de Haussire perfect in.

Achter hem werd er reeds van op de openingsklim gepokerd en haalden Timothy Van Houtem en Yeray Luxem fors uit. Niemand kon hun aanvangstempo volgen. Het zware parcours eiste zijn tol en we zagen Lucky Berlage (zadelklembreuk), Hans Moonen (kettingbreuk ) en Bob Martens vroegtijdig uit de wedstrijd stappen. Na de fietsproef telde Axel, de prof triatleet van het Uplace BMC team, een comfortabele 6 minuten bonus op Timo Van Houtem.

Nog 5 minuten verderop volgde het Sport-events/Trinity duo Luxem/Vander Mast. De kaarten waren na het fietsen echter definitief geschud en de posities bleven onveranderd. Axel Zeebroek won zeer overtuigend zijn thuiswedstrijd en maakte met deze overwinning defintief een einde aan zijn blessureleed. Hiermee pakt hij meteen revanche voor 2012, toen hij nipt de duimen moest leggen tegen de 2de van vandaag: Timothy van Houtem. Volgdende week start Zeebroek in de 70.3 van Luxemburg.

Opmerkelijk was de opmars van Seppe Odeyn, die oprukte van de 110de plaats na het zwemmen naar de 5de tijd overall. 

Bij de vrouwen was het net als bij de mannen en net als vorig jaar een one woman show met in de hoofdrol Stefanie Adam. Zij leidde van start tot finish en dosseerde naar eigen zeggen perfect. Achter haar was het aanvankelijk de heroptrededende Marjolein Truyers die de beste papieren leek te hebben, maar toch een terugval kende in de 2de wedstrijdhelft. Xenia Luxem nam weerwraak voor haar DSQ van Bilzen en finishte als 2de. De nederlandse Lucie Van Genuchten mocht als derde mee op het podium. Truyers werd vierde.