Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oude bekenden in Oudenaarde
Nieuws

Oude bekenden in Oudenaarde

tondeur oudenaarde

Alexandra The Great bij de wissel naar het lopen in Oudenaarde (foto: Marc Melchior)

De derde Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde kreeg met Rob Woestenborghs en Alexandra Tondeur een heruitgave van vorig jaar. Daarnaast was het een leuk weerzien met een aantal oude bekenden. Stijn Demeulemeester viel helaas uit met pech, maar Thierry Verbinnen, Bart Aernouts en Rutger Beke hadden het geweldig naar hun zin. Lees hieronder het volledige verslag inclusief reacties.

 

Stenn Goetstouwers en de juiste weg vinden, het blijft een slechte combinatie. “Ja, daar moet ik eens aan gaan werken, aan mijn oriëntatiegevoel”, lachte de 185’er achteraf. “Nu, ondanks die twee parcours-vergissingen, moet ik toegeven dat Rob sterker was vandaag. Ik ben blij dat ik mijn tweede plaats vlot heb kunnen behouden”, aldus Goetstouwers. In tegenstelling tot vorig jaar zwom hij nu wel in rechte lijn naar de zwemfinish, maar bij het keerpunt na één ronde fietsen ging hij rechtdoor en even later stuurde hij ook de verkeerde kant op en kwam hij opnieuw bij de zwemstart terecht.

rob oudenaarde

 

Rob Woestenborghs geniet van zijn zege (foto: Marc Melchior)

Toch kon hij op de fiets Woestenborghs blijven afhouden, zodat de twee samen de wisselzone binnen kwamen. Goetstouwers zag Woestenborghs al meteen naast hem lopen, speelde heel even blufpoker door te versnellen, maar moest de Europese kampioen duatlon toch voor zich dulden. Woestenborghs won zo voor de tweede keer op rij voor eigen volk. Achter de twee koplopers was het brons voor de sterk lopende PJ Penne.

Bij de dames won Alexandra The Great opnieuw. Tondeur kwam als eerste uit het water en hoewel Joke Coysman vlak achter haar volgde, reed Alex al snel van haar weg. Nadat de zon de paar felle regenbuien verjoeg, verzilverde de vice-Belgische kampioen haar ruime voorsprong in een snelle loopproef. Joke Coysman pakte de tweede plaats, de heroptredende Eva Kennis gebruikte haar sterkste wapen, het lopen, om naar een mooie derde plaats te spurten.

Rob Woestenborghs was tevreden met zijn zege. “Ik heb er hard voor moeten knokken dit jaar. Het duurde veel langer eer ik Stenn te pakken had. Dus een dikke pluim voor zijn stevige fietswerk. Ik heb nog even geprobeerd aan te vallen, maar hij was te sterk op de fiets en ik rekende op mijn lopen. Nu, met deze overwinning staat het 2-1 voor mij tegen Bart Aernouts (die wordt getraind door Rob – nvdr) dus dat is een goede reden om Bart hier weer aan de start te krijgen volgend jaar”, lachte Rob.

Oudenaarde rutger bart

Wouter met Rutger en Bart als 3de trio over de streep (foto: Marc Melchior)

Aernouts mocht zondag al mee op het podium als zwemmer van het derde trio We R One, waarin hij samen met klepper Rutger Beke en de gelukkige prijswinnaar Wouter Declercq als fietser aantrad. “Het zwemmen voelde goed aan. Een mooie voorbereiding op Wiesbaden, waar mijn volgende doel ligt”, liet Bart weten. Bij de trio’s won de ploeg van Cycling Support met Miguel Gunst, Johan Blancke en Hans Omey. 

Ook Rutger Beke liep met een brede smile rond. “Sorry aan Wouter als ik hem wat te veel druk had opgelegd vooraf, dat was vooral om te lachen, maar ik had toch de indruk dat hij wat zenuwen had. Maar hij heeft het prima gedaan. Zelf ging het vlot in het lopen. Ik had vooraf gehoopt op een loopproef onder de 40 minuten en ik denk dat ik daarin geslaagd ben. Echt voorbereid was ik niet. Ik loop af en toe nog een beetje, maar zwemmen is er niet meer bij en ik heb zelfs geen fiets meer. Ik had zelfs mijn benen niet geschoren voor vandaag. En jammer dat Thierry Verbinnen achter ons wisselde. Ik had hem graag voorbijgestoken in het lopen, maar ben ook blij dat ik hem achter mij gehouden heb”, aldus een lachende Rutger.

thierry oudenaarde

 

De fietsproef zit er eindelijk op voor Thierry Verbinnen (foto: Marc Melchior)

Thierry Verbinnen deed het uitstekend. De ex-topper is al een tijdje gestopt met triatlon, maar besloot zijn kameraad Woestenborghs een plezier te doen. „Ik kon niet op zijn feestje zijn vorig jaar, dus heb ik in ruil besloten om in zijn wedstrijd te starten. Ik schrok dat het zwemmen nog zo goed ging. Ik kwam als derde uit het water. Maar in het fietsen en het lopen, merkte ik toch dat ik niet meer over de conditie van vroeger beschik. Ik train dan ook een pak minder dan vroeger nu. Maar ik heb er wel van genoten”, aldus Sjerrie.

 

 

De uitslagen van de Triatlon van Vlaanderen vind je hier.