Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laatste Powerman Vlaanderen is op zoek naar geld en vooral atleten
Duathlon

Laatste Powerman Vlaanderen is op zoek naar geld en vooral atleten

ltf powerman 2013

Zoals het er nu naar uitziet, zou de Powerman Vlaanderen duatlon van zondag 3 augustus 2014 wel eens de allerlaatste editie kunnen worden. De organisatie zit na het afhaken van een aantal sponsors, het gebrek aan vrijwilligers en de matige interesse van atleten in slechte papieren. Nog geen 200 atleten zijn op minder dan een maand van de start van België’s grootste duatlon ingeschreven en dus dreigt het doek te vallen over de Powerman in Geel.

Nochtans was Geel in het verleden zowat het mekka van de duatlonsport met onder andere Benny Vansteelant en Joerie Vansteelant die er in 2004 en 2008 wereldkampioen werden. Wij zouden het ten zeerste betreuren dat deze unieke lange afstands wedstrijd van de internationale kalender verdwijnt. Maar organisatoren Dirk Douwen en Peter Ruelens zijn realistisch. „De toekomst van duatlon ziet er niet rooskleurig uit in België en vanuit de federatie gebeurt er ook heel weinig”, vertelt Peter. „Als er geen 200 atleten aan de start staan, dan zijn wij genoodzaakt om de stekker er uit te trekken en volgend jaar naar een puur recreatieve wedstrijd te gaan, met of zonder de federatie”, aldus Peter.

Ook wij moeten helaas vaststellen dat waar er tegenwoordig een overvloed is aan triatlonwedstrijden (waarvan een groot aantal een uitverkocht deelnemersveld heeft), het aantal succesvolle duatlons op één hand te tellen is en het aantal deelnemers in schril contrast staat met grote broer triatlon. Vanuit de federatie kan hier op financieel vlak wellicht weinig ondersteuning geboden worden, maar samen met clubs én atleten zouden misschien wel initiatieven op poten gezet kunnen worden om de sport aantrekkelijker te maken. Het is een onderwerp dat we zeker willen aankaarten tijdens ons 3athlon-café op Triathlon World in december.

rob w powerman

Ondertussen kunnen jullie, atleten, alvast een duit in het zakje doen door je in te schrijven voor de Powerman Vlaanderen op 3 augustus en zo één van de duatlons met de grootste geschiedenis in ons land van de ondergang te redden.

 

Alle info over de wedstrijd vind je op www.powerman.be