Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bink verovert Canada
Triathlon

Bink verovert Canada

Bink IM Canada

Marino Vanhoenacker heeft zondagnacht onze tijd de Ironman van Canada gewonnen in Whistler. “Bink” was in grootse vorm en zette nog eens een ouderwetse knaller van een fietsproef neer op zijn gloednieuwe Scott Plasma 5. Met een fietstijd van 4u31’34 verbrak hij het parcoursrecord en zo mocht de Westvlaming met een ruime voorsprong aan de loopproef beginnen.

In de marathon bleef Vanhoenacker steeds verder uitlopen met een voorsprong van meer dan een kwartier op ex-winnaar Wurtele en maar liefst 18 minuten op Symonds, die uiteindelijk tweede zou worden. In 8u16’10 schreef Marino Vanhoenacker de Ironman Canada op zijn naam. Na een eerdere topprestatie in de 70.3 IM van Luxemburg moet dit “Bink” voldoende punten opbrengen om zich te kwalificeren voor Hawaii. Voor Marino was het zijn elfde Ironman-overwinning.