Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Channel Debbie is een Powerwoman
Duathlon

Channel Debbie is een Powerwoman

Debbie Verstraeten Powerman

Debbie Verstraeten koos er zondag voor om niet in Eupen van start te gaan. In de plaats trok ze naar de Powerman Vlaanderen in Geel. En die zeldzame uitstap richting duatlon zal ze zich niet beklagen. Channel Debbie werd knap tweede achter de Deense topfavoriete Susanne Svendsen en mag zich dus een Powerwoman noemen. Het zilver op de Powerman leverde haar ook meteen de nationale titel duatlon lange afstand op.

“Ik voel nog steeds een beetje de nasleep van de Ironman van Lanzarote en ik was sowieso al een beetje uitgekeken op Eupen. Daarom dacht ik eens om in eigen regio aan de slag te gaan en dat beviel me wel. Alleen wel veel respect voor de duatleten. Wat is dat eerste lopen zwaar, zeg… Pfff, ik kwam nooit echt in mijn ritme. Gelukkig ging het fietsen uitstekend”, aldus een glunderende Debbie Verstraeten. De kersverse kampioene reed tijdens een broeierig hete fietsproef naar Kim Nulens en Ilse Geldhof toe. De uittredende kampioene liep tegen een gele kaart aan en zag de tijdsstraf van vijf minuten niet zitten. Ze stapte ontgoocheld uit.

Susanne Svendsen PM Geel

En zo lag de weg breed open voor Verstraeten die haar voorsprong van 2,5 minuut op Kim Nulens vasthield. De Hasseltse werd dus opnieuw vice-kampioene, maar ze mocht vooral blij zijn met het brons overall in de Powerman. Ze hield de snelle Deense Melina Olsen van zich af. Eva Kennis liep naar het brons.

Glen Laurens Powerman

Bij de mannen geen Belgen voorin tijdens het eerste lopen. In een kopgroep van vier legden de Fransen Anthony Leduey en Yannick Cadalen er stevig de pees op. Cathal O’Donavan, winnaar van de Powerman UK, en ex-wereldkampioen Roger Rocca waren de enigen die konden volgen. Op meer dan een minuut waren Glen Laurens en Seppe Odeyn de belangrijkste achtervolgers.

Rocca’s fiets was niet mee met het vliegtuig gekomen en hoewel hemel en aarde werd bewogen om hem op een leenfiets (met dank aan Cis Bens) te krijgen, moest hij na één ronde fietsen toch afhaken met een blessure. En zo bleven voorin drie leiders over. De Ier zat in de tang van de Fransen en kwam op twintig seconden achterstand van het Franse duo in de wissel. Cadalen had ondertussen geel gekregen en moest vijf minuten aan de kant blijven. Hij mocht een streep maken over zijn podiumkansen. Voorin liep Leduey steeds verder weg om uiteindelijk voor de derde keer in Geel te winnen.

O’Donavan moest zich nog reppen en bleef in een superspannende eindsurt een neklengte voor op Glen Laurens. Die was blij met het brons én met een nieuwe kampioenentrui. Seppe Odeyn pakte het zilver in het BK. Het brons ging naar de 48-jarige heroptredende Gerrit Schellens die met een zevende plaats overall bewees weer helemaal terug te zijn voor zijn grote comeback op het EK in de Challenge van Almere in september.

gerrtit schellens powerman

“Ik ben natuurlijk blij met mijn titel. Ik had aan Seppe Odeyn een lastige klant vandaag. Hij bleef lang aanklampen. Uiteindelijk had ik niet meer verwacht nog mee te spelen voor het zilver. Ik was al blij dat ik op het Powerman podium zou kunnen klimmen. In die laatste rechte lijn heb ik er nog alles uitgeperst maar O’Donavan had nog een snedige jump in petto. En ik kon toen niet sneller meer. Maar goed, ik ben tevreden, dus ik ga niet klagen”, aldus de Scott-AC Hulshout atleet.

foto’s: Rob Douwen

Uitslagen

[banner_rotator id=”1″]