Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Waar kunnen we in open water zwemmen?
Tips

Waar kunnen we in open water zwemmen?

openwaterzwemmen

We krijgen steeds meer vragen van (recreatieve) triatleten of en waar er mogelijkheden zijn tot het trainen in open water. Het is blijkbaar niet altijd even gemakkelijk om een goede lokatie te vinden waar het enerzijds voldoende veilig is en waar het anderzijds geen hinder voor anderen of door anderen en zelfs eventuele boetes oplevert. want open water zwemmen is nu éénmaal niet overal toegelaten. En houd je altijd aan regel nr. 1: nooit alleen gaan trainen in open water. Zorg dat je minimum met zijn tweeën bent en nog liefst in groep.

Om je alvast wat wegwijs te maken, beginnen we hier met een lijstje van ons bekende lokaties voor open water zwemmen die door verschillende clubs gebruikt worden. Vul gerust aan in de comments hieronder, zo krijgen we een mooi beeld van waar je terecht kan om in groep te gaan trainen. En voor de betrokken clubs levert het misschien nog wat toekomstige nieuwe leden op 🙂

  • De Ster in Sint-Niklaas is een populair trainingsoord voor de triatleten. Onder andere Atriac en WTT houden er regelmatig openwater sessies.
  • Van Mr T in Gent weten we dat ze regelmatig naar de Blaarmeersen trekken.
  • GETC in Geel en CMC in Dessel geven de voorkeur aan het kanaal ter hoogte van de kajakclub in Geel Ten Aard.
  • In de E10-plas van Brasschaat blazen die van BRTC regelmatig verzamelen.
  • En aan de Paalse Plas in Beringen-Paal vinden we op vrijdagavond vaak de leden van het Limburgs Triatlon Team terug.