Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heeft de Jeugd het voor het zeggen in Sterke Peer?
Triathlon

Heeft de Jeugd het voor het zeggen in Sterke Peer?

sterke peer sfeer

Nog een twintigtal plaatsen en dan is ook het BK Sprint volledig uitverkocht op een nu al superdrukke Sterke Peer zaterdag in Wuustwezel. De trio en de “recreatieve” 1/8e Sterke Peer triatlon zitten al helemaal vol. De extra wedstrijdreeks voor het Belgisch kampioenschap is ook een schot in de roos met ruim 230 inschrijvingen. Opvallend is de massale deelname van onze jeugdatleten. Door het BK Sprint naar midden augustus te halen, hebben Marc Herremans en zijn ploeg blijkbaar een goeie zet gedaan.

En dus is het woord zaterdag aan de jeugd. Het is onbegonnen werk om alle mogelijke favorieten op een rijtje te zetten, maar op deze korte afstanden kijken wij vooral uit naar het juniorestrio van het meest recente EK, met kampioen Pierre Balty op kop. Wat kunnen Pierre, Jonathan Wayaffe en Erwin Vanderplancke uitrichten tegen gevestigde waarden zoals Stijn Goris, Willem Brems, Marc Geerts en Lander Dircken…? En dan vergeten we hier nog een pak andere atleten, zoals Antonio Hernaert , Noah Servais, Tom Suetens, Romain Loop en Koen Veramme.

Ook bij de dames belooft het de moeite te worden, met maar liefst 51, vooral jongedames aan de start. Seniores Jolien Lewyllie en Christine Verdonck nemen het op tegen een legertje rebelse pubers, met op kop Amber Rombaut, die nog eens een laatste keer kan testen voor de Youth Olympic Games. Ook Kirsten Nuyens, Eline Desaunois, Hanne De Vet, Sara Van De Vel, Ine Couckuyt, Lore Muys en Megane Vansteenwinckel rekenen we tot de favorieten.

Vanaf 10u30 beginnen ze eraan in Wuustwezel, dus zorg dat je op tijd bent voor één van de snelste wedstrijden van het jaar. Alle info vind je op de site van de Sterke Peer. Nadien volgen nog de trio wedstrijd, de Kids Run en de 1/8e Sterke Peer en ’s avonds is er nog een gigantische after party met onder andere Tom Waes vs Clouseau.

WedstrijdidKijker

sterke peer 2014