Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironmans voor alleen age groupers?
Nieuws

Ironmans voor alleen age groupers?

kona mass start

De WTC, de World Triathlon Corporation en organisatie achter het Ironman label, heeft in de marge van de IM Boulder twee belangrijke aankondigingen gedaan. Zo krijgt het WK Ironman in Hawaii eindelijk een aparte startwave voor age group dames. “We hebben gemerkt dat de sterkere dames in het zwemmen tijdens de eerste kilometers van het fietsen te veel kunnen profiteren van de ‘draft’ van grote groepen mannen”, laat Diana Bertsch, vice-president WTC events, weten. “Door de grote deelnemersaantallen krijgen we na het zwemmen in een te korte tijdsspanne gewoonweg te veel fietsers op het zelfde traject. Onmogelijk om ze dan 12 meter uit elkaar te houden. Door de start van de age group dames tien minuten na de mannen te houden, hopen we deze drafting tegen te kunnen gaan.” aldus Diana. De tijdslimiet om binnen te komen blijft 17 uur, niettegenstaande de 10′ latere start voor de vrouwen.

Daarnaast kondigt de WTC voor 2015 in de ‘Americas’ een aantal Ironmans aan die geen geldprijzen voor profatleten reserveren. Dit betekent dat we in 2015 een aantal ‘age group only Ironman races’ krijgen, waar pro’s dus geen cent kunnen verdienen. Hiertegenover staat dat in een select aantal wedstrijden het prijzengeld wordt opgevoerd zodat de top-10 netjes wordt uitbetaald. Vooral de zogenaamde regional championship races, waarbij Texas de IM Mont-Tremblant zal vervangen vanaf 2015, zijn goed voor 150.000 $ aan prijzengeld voor de eerste 10 pro’s. De 70.3 regional championships variëren van 75.000 tot 100.000 $ aan prijzengeld. Voor Europa blijven Frankfurt (IM) en Wiesbaden (70.3) de Europese titelstrijd behouden. De winnaar van zo’n regionaal kampioenschap wordt automatisch gekwalificeerd voor Hawaii.