Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Militaire ploeg domineert in Warendorf
Nieuws

Jonge Militaire ploeg domineert in Warendorf

Thomas Jurgens Warendorf

Naar jaarlijkse gewoonte nam afgelopen weekend een selectie militairen deel aan de euro-cup van Duitsland voor militairen. België startte er met een vrij heterogene ploeg, bestaande uit zowel jong talent als meer ervaren atleten. Voor twee beloften, Thomas Jurgens en Lowie Dewitte, was dit het eerste ‘internationaal’ optreden voor Defensie.  Christopher Loose, Dieter Staelens en twee masters, Johan Coulon en William Didier, waren de andere Belgische militairen die er de driekleur zouden verdedigen. 

Omwille van onderhoudswerken was de editie van 2013 niet kunnen doorgaan. Het was dan ook moeilijk om vooraf de concurrentie voor onze Belgische selectie in te schatten. De hele ploeg stond er echter op gebrand om voor een opvolger te zorgen van Tim Jacobs, die de vorige editie in 2012 had gewonnen. De grootste vrees was er misschien nog wel voor de Poolse vrouwenploeg, die met atleten als Maria Czesnik,  Agnieszka Jerzyk of Paulina Kotfica toch steeds weer met internationale toppers aan de start weet te staan. 

In de mannenreeks gingen een 50-tal triatleten van start. Van bij het begin liet Belgische belofte Jurgens er geen twijfels over bestaan waarvoor hij gekomen was. Hij kwam uit het water met maar liefst 1min50 voorsprong op zijn twee eerste achtervolgers,  Dewitte en Brennecke (Ger). Mede door een heel slechte wissel moest de Duitser tijdens het fietsen echter snel de rol lossen, waardoor na 30km Jurgens en Dewitte samen aan de leiding kwamen.

Lowie Dewitte Warendorf 2

Zij slaagden erin om na het fietsnummer een voorsprong van 2 minuten uit te bouwen op de Duitser. De rest van het deelnemersveld was nog verder achteruit geslagen. Het werd dus toen al duidelijk dat de twee Belgen onderling zouden uitmaken wie de overwinning zou behalen. Het is Thomas Jurgens die tijdens het looponderdeel uiteindelijk de sterkste bleek te zijn en hij behaalde dus bij zijn eerste deelname meteen een prachtige overwinning. Ondanks een sterk wederkerende Brennecke kwam Dewitte als tweede over de finish op een 50-tal seconden.

Lowie Dewitte Warendorf

Tijdens een sterk loopnummer had Christopher Loose ondertussen de rest van de deelnemers weten af te schudden en hij kwam uiteindelijk als 4de over de streep. Maar gezien de Duitser niet op voorhand door hun kapitein als lid van de Duitse selectie was opgegeven, kreeg Loose de 3de plaats als het ware nog cadeau!  Met een volledig Belgisch podium won het ‘youngster team’ van Defensie dus het landenklassement, met maar liefst 25’ voorsprong op de ploegen van Duitsland en Nederland.

Uitslagen