Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coddens nu ook Belgisch kampioen
Duathlon

Coddens nu ook Belgisch kampioen

La Gileppe

Kris Coddens verkeert in de vorm van zijn leven. Nadat hij eerder dit seizoen Europees kampioen crosstriatlon werd, behaalde hij zaterdag in La Gileppe ook goud in het Belgisch kampioenschap in deze offroad discipline. Coddens greep al snel de leiding en vocht een verwoed gevecht uit met Wouter Vander Mast. De Sportevents-Trinity atleet reed echter lek en verdween uit de wedstrijd. Coddens maakte er ondertussen een ware solotocht van. Hij werd in 1u44’25 voor de derde keer Belgisch kampioen crosstriatlon. Daarmee had hij bijna negen minuten voorsprong op een zilveren Tim Van Daele. Nick Baelus kroonde zich met het brons tot veteranenkampioen.

Bij de dames was Mandy Dammekens onklopbaar. Ze hield Christine Verdonck constant op een veilige marge. Verdonck pakte het zilver nadat ze eerder op de dag al vierde werd op het BK sprinttriatlon in Wuustwezel. Het brons ging naar Kathleen Sterckx.

In de duatlon van La Gileppe was Seppe Odeyn de sterkste. De tweevoudige winnaar van de Hel van Kasterlee klopte Axel Van Liefferinge, die zijn inspanningen van de Alpe d’Huez duatlon blijkbaar goed verteerd had. Tom Vandenbussche werd derde. Bij de dames was Virginie Soenen de beste duatlete. De atlete uit Namen klopte Veronique Platteeuw en Stephanie Kessler.

Uitslagen