Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geens, Denteneer en Verstuyft in finale
Nieuws

Geens, Denteneer en Verstuyft in finale

katrien verstuyft

De wereldbeker in Tiszaujvaros brengt elk jaar wel iets nieuws. De wedstrijd in Tizzy, zoals de Hongaarse wereldbekermanche liefkozend genoemd wordt door de atleten, kreeg zaterdag een halve finale van telkens drie wedstrijdreeksen bij de mannen en de vrouwen. De beste negen atleten van elke reeks plus de snelste verliezers gaan door naar de finalewedstrijd op zondag.

In die finale krijgen we drie Belgen in actie. Jelle Geens verzilverde met een vijfde plaats in zijn halve finale een rechtstreeks ticket naar de finale. Ook Katrien Verstuyft mag bij de dames zondag in actie komen. “We hadden een mooi groepje van zeven koplopers en we hebben aan een matig tempo de wedstrijd gecontroleerd. Zondag verwacht ik wel een heel snelle wedstrijd”, aldus Katrien.

De derde landgenoot met een finaleplaats was Peter Denteneer, maar hij moest even nagelbijten na zijn elfde plaats. “Het zwemmen ging goed. Na de eerste boei lag ik in koppositie na 150 meter en na het zwemmen kwam ik als vierde uit het water. In het fietsen werkten we met een kleine groep goed samen, maar we konden niet vermijden dat de achtervolgers terugkwamen. En dus begonnen we met 15 snel te lopen. Ik zette een 15’55 neer. Niet echt top, maar wel goed voor de tweede verliezende tijd, aangezien onze reeks de snelste was. En dus mag ik naar de finale. Daarin hoop ik op betere fiets- en loopbenen”, aldus Peter.

Simon De Cuyper werd 19de in zijn halve finale en werd uitgeschakeld. Sofie Hooghe had wat last van de hoogte en kende een offdag. Zij werd pas 16de in haar reeks. En voor Charlotte Deldaele was het zuur, zij was met een tiende plaats nog dicht bij kwalificatie maar kwam net te kort.

De finales vinden zondag om 15u45 plaats voor de vrouwen. Om 17u10 starten de mannen.

Uitslagen Tiszaujvaros