Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens 6de op WK
Multisports

Kris Coddens 6de op WK

Wk Cross Kris 2

Kris Coddens is knap zesde geworden op het WK crosstriatlon in het Duitse Zittau. Kris is Europees kampioen in deze discipline maar hij kreeg in Duitsland een stevig deelnemersveld tegenover zich. De FTT-atleet verloor opnieuw veel tijd in het zwemmen, knokte zich naar een 8ste plaats op de fiets en liep uiteindelijk naar de zesde plek, twee plaatsen beter dan offroad-legende Conrad ‘The Caveman’ Stoltz.

De winst was zoals verwacht voor Spanjaard Ruben Ruzafa, die dit seizoen compleet domineert. Hij haalde het voor de Amerikaan Josiah Middaugh en de Nieuwzeelander Brendan Currie. Yeray Luxem stapte uit na materiaalpech. Zijn ploegmaat Wouter Vander Mast werd 26ste.

WK Cross Kris

De partner van Wouter, Christine Verdonck, was wel aan het feest. Zij pakte in de categorie F25 de tweede plaats en mag zich dus vice-wereldkampioene noemen.

Tim Van Daele pakte de 34ste plaats bij de profs. Hij bleef in de spurt nog net voor Faris Al Sultan.

Bij de beloften was Lorenz Claeys goed voor de 12de plaats.

Uitslagen Zittau