Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lukas De Jonghe zoekt andere oorden op
Nieuws

Lukas De Jonghe zoekt andere oorden op

lukas de jonghe fietst

Ook voor Lukas De Jonghe was de Mr. T Triatlon in Gent voorlopig zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière. Dat hij gelijktijdig met zijn SMO-Specialized ploegmakker Tom Vander Hoogerstraete stopt, is puur toeval. Lukas heeft een ander doel in zijn leven gevonden. “Ik ga volgend jaar twee maanden vrijwilligerswerk doen in de Filippijnen. Daarna reis ik zeven maanden verder door Australië. Triatlon zal er dan niet meer inzitten.”

lukas de jonghe loop

Lukas De Jonghe wordt in oktober 22. Hij begon met triatlon in 2007 in de jeugdcategorieën en werd vice-Belgisch kampioen bij de Jeugd A. Hij studeerde in 2011 af aan de topsportschool triatlon in Leuven. De laatste jaren volgde hij de Bachelor opleiding Sport en Beweging in Brugge. Zijn grootste overwinning boekte hij in 2012 in Middelkerke.

Lukas SMO

foto: Ellen Rombouts

“Ik heb mij altijd goed geamuseerd op de triatlonwedstrijden en ik zal het allemaal zeker gaan missen,” vertelt Lukas nog, “maar ik heb zin in een nieuw avontuur.”

Wij wensen hem er alvast heel veel succes en plezier bij.