Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos verzilvert ticket voor Hawaii
Nieuws

Sofie Goos verzilvert ticket voor Hawaii

Sofie Goos 2de Kopenhagen

In de Ironman van Kopenhagen heeft Sofie Goos alweer een mooie tweede plaats behaald. De Uplace-BMC dame moest in de Zwitsers Daniela Ryf haar meerdere erkennen, maar tankte zelf een pak vertrouwen richting Kona, waarvoor ze zich in Denemarken definitief kwalificeerde. Sofie Goos en Daniela Ryf kwamen beiden naar Kopenhagen met de ambitie om hun ticket voor Kona te verdienen. Sofie begon de zonnige dag in Kopenhagen met een sterke zwemsessie. 

Ze kwam uit het water in derde positie, na 54’30 , 5’53“ naDaniela Ryf en 7″ na Tasmyn Hayes. Tijdens het fietsen reed Sofie na 30k voorbij Tasmyn Hayes (NZL). Sofie ondervond materiaalproblemen tijdens het fietsen. Daniela Ryf was zo in staat om haar voorspong uit te bouwen tot 18’10” bij T2. Bij de start van het lopen, besefte Sofie dat de kloof met Daniela Ryf onoverbrugbaar was. Met een gecontroleerde marathon kon ze haar welverdiende 2e plaats veilig stellen. 

Na mijn hoogtestage was ik nieuwsgierig om te weten hoe ik hierop zou reageren in wedstrijdomstandigheden”, vertelde Sofie. “Ik voelde me opgelucht met het resultaat. Het doel was om een ticket voor Kona te behalen en dat is gelukt. Tijdens het zwemmen zat ik in een sterke groep, wat resulteerde in een goed begin. Ik voelde me goed op de fiets en ik verhoogde mijn voorsprong op MareenHufe tot 7’ halverwege het fietsen. Na 110km ondervond ik mechanische problemen. Toch behield ik dezelfde voorsprong op de 3e triatlete Mareen Hufe bij T2. Ik wist dat als ik mijn marathon goed aanpakte, ik in staat was om de tweede plaats te behouden en zo aanspraak maakte op het Kona-ticket. Daniela Ryf verdiende het vandaag om te winnen, ik ben blij dat ik erin geslaagd ben om mij te kwalificeren voor Kona”, aldus La Goos.