Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen vlak achter de Caveman
Multisports

Belgen vlak achter de Caveman

Kris Coddens Xterra UK

Kris Coddens en Yeray Luxem hebben een sterke prestatie neergezet in de Xterra Engeland. Coddens kwam als 17de uit het water en reed dan naar de 6de positie. Yeray Luxem werkte zich ook een weg naar voor op het vlakke maar technische mountainbike parcours. De winst was voor meervoudig wereldkampioen Conrad Stoltz. De “Caveman” haalde het in 2u07’44 en telde 3’57 voorsprong op onze landgenoot Coddens, die in het lopen nog naar het zilver ging, door in de slotfase ook nog Yeray Luxem te remonteren. Yeray hield wel een andere klepper, Ben Allen, van de derde plaats. Yeray finishte in 2u12’04, 50″ seconden sneller dan Allen.

Nico Couckuyt deed een geslaagde uitstap naar Xterra en pakte een knappe 24ste plaats overall, goed voor winst in zijn M45 age group.

Kris Coddens was tevreden met zijn revanche voor het WK. “Na overleg met het thuisfront toch last minute beslist om weer een familieweekend te onderbreken en er de Xterra Engeland bij te nemen. De vorm was er nog en na het dubbel gevoel vorige week kriebelde het nogal. Bedankt aan de “Croubelkes” voor het begrip. Ik had er veel zin in, ook omdat alle belangrijke pro’s aan de start toevallig een of andere vorm van pech kenden vorige week en ik me dus niet naar hun waarde had kunnen meten. Ik was benieuwd wat het zou geven.

Het zwemmen ging naar behoren. Met een grote glimlach trok ik m’n wetsuit aan voor de 18,5 graden in het water. Ik vond een paar voeten die me wel te snel leken, maar ik beet er me in vast en kon het houden. Ik kwam uit het water met een minuut of 3 achterstand op de eersten. Op de fiets ging het goed, maar het was voortdurend draaien, keren en terug snelheid maken. Na 5km passeerden we terug de wisselzone waar trainer Stefaan me tussentijden kon doorgeven. Ik merkte al dat ik niet echt naderde op de eersten. Het was echter tof rijden op de vele singletracks en ik zou wel zien. Verder in de wedstrijd bleek ik langzaam naar voor te schuiven om uiteindelijk naar de 6de positie te rijden. Conrad Stoltz nam enkele minuten op de rest maar voor de 2de positie waren ze met een 4-tal samen vertrokken in het lopen op ongeveer anderhalve minuut.De benen voelden niet meer zo fris maar ik had de indruk dat ik goed vooruit kwam. Ik kon nog Pyot, Carloni, Serrano en als laatste Yeray oprapen om als 2de te eindigen. Stoltz was al even gefinished.

Prachtig dus om deze er nog bij te nemen en zeker met zo’n resultaat. Stoltz had vorige week duidelijk problemen met z’n rug want vandaag reed hij van iedereen weg. Ik stond ook te kijken van het sterke fietsnummer van Yeray en dacht niet dat ik hem nog ging bijhalen in het lopen. Sorry Yeray…

Wat er nog komt? Geen Hawaii, dat staat vast. Nogal moeilijk te regelen op het werk en m’n seizoen is al mooi geweest. 21 september waarschijnlijk nog Tnatura Slovenië al is dat nog niet 100% zeker”, aldus Kris.

Uitslag Xterra Engeland