Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Axel Zeebroek primus in Weiswampach
Nieuws

Axel Zeebroek primus in Weiswampach

Axel Zeebroek Weiswampach

Axel Zeebroek maakte zijn favorietenrol in Weiswampach meer dan waar. In de sympathieke Luxemburgse wedstrijd sneed hij de tegenstand de adem af op de fiets. De Uplace-BMC atleet kwam als eerste uit het water en bouwde daarna een voorsprong van 3’30 uit op de fiets tegenover 9 achtervolgers. Van die achtervolgers bleken Tom Mets en Michaël Rosu de betere lopers. Zij werden tweede en derde.

“Ik ben blij dat mijn plan liep zoals ik het wilde”, vertelde Axel na zijn zege. “Tijdens de race had ik geen idee over mijn voorsprong tot aan het einde van het fietsgedeelte. Het voelde goed om te horen dat ik een comfortabele voorsprong had op mijn achtervolgers bij T2. Ik ben blij om hier weer te winnen. Ik voel me een beetje moe, dit was zeker een goede training voor Kona. In september neem ik ook nog deel aan de Triatlon van Gerardmer en de Ironman 70.3 van Lanzarote om goed voorbereid aan de start te komen in Hawaï,” aldus Axel.

Bij de dames was de winst voor de Francaise Jeanne Lehair. Zij haalde het van thuisatlete Jill Gloesener. Onze landgenote Xenia Luxem, vorig jaar nog winnares in Luxemburg, werd derde op 2’19 van de winnares.

Uitslag Weiswampach