Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen hoofdrol in Stockholm
Nieuws

Geen hoofdrol in Stockholm

stockholm wts 2014

Onze landgenoten speelden zaterdag geen rol van betekenis in de WTS sprinttriatlon in Stockholm. Marten Van Riel had een goed zwemnummer in het ijskoude water en stapte met de 2de groep op de fiets, maar hij viel terug en werd 51ste. “Goed gezwommen en als 19e uit het water gekomen”, vertelde Marten. “In het fietsen kon ik mee rijden met de eerste groep achter de Brownlees die een two-men-show opvoerden! In het begin van het fietsen voelde ik mij echt goed, maar het ging superhard en de kou, de regen en het zware parcours hebben me afgemat. Het lopen was slecht, heel veel steken gehad en geen kracht in de benen. Uiteindelijk 51e geëindigd. Dit was echt een grote kans…  Laten we de goede punten meenemen en de slechte achterlaten, hop naar de volgende wedstrijd”, besluit Marten. Voorin was het spannend met Johnny en Alistair Brownlee nek aan nek. Uiteindelijk trok Jonathan met 6 seconden aan het langste eind. De Duitser Gregor Buchholz werd verrassend derde.

Ook Katrien Verstuyft kon niet naar haar verhoopte top-20 plaats. De Antwerpse werd 25ste. “Na een slecht zwemnummer was ik constant op achtervolgen aangewezen”, liet Katrien weten. “Ik maakt een paar tactische fouten bij de zwemstart en vond nooit mijn draai in het woelige, koude water. In het fietsen kon ik de achterstand op de groep voor me stabiel houden en met een goede loopproef ben ik alsnog naar de 25ste plek gelopen.” Ze eindigde op twee minuten van winnares Sarah Groff. De Amerikaanse haalde het van de kiwi’s Andrea Hewitt en Nicky Samuels.

Uitslag Stockholm dames

Uitslag Stockholm heren