Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwkerk, Borghs en Vijverman tegen de duo’s in Zele
Duathlon

Nieuwkerk, Borghs en Vijverman tegen de duo’s in Zele

borghs duatlon zele

De duatleten die zondag aantraden in Zele tijdens de traditionele duatlon als hoogtepunt van de al even traditionele Vlasschaardfeesten moesten goed kunnen rekenen om hun eigen wedstrijd in te delen. Vooraan waren het namelijk vooral de duo’s die een bepalende rol speelden. Wim Nieuwkerk toonde zich de beste solo, voor Bart Borghs en Tim Vijverman, goed voor zijn derde bronzen plak in eventueel duatlons dit seizoen.

Borghs zag het vanop afstand gebeuren. “We kwamen met vier individuele atleten in de wissel, maar toen waren al drie duo’s gepasseerd. Ik maakte zelf een fout in de wisselzone en verloor wat tijd. Op één van de bruggen moesten twee atleten lossen en ging Nieuwkerk er samen met één van de duo’s vandoor. 5 km verder werd ik bijgehaald door een groepje en samen raapten we de andere individuele atleten weer op. Er waren nog een paar ontsnappingspogingen, maar uiteindelijk kwamen we met 1 grote groep in de wissel op ongeveer anderhalve minuut van Wim. Ik ben zelf nog even in het zog van één van de duo’s meegegaan en kreeg zo een gaatje op de rest”, aldus Bart Borghs.

Voor Nieuwkerk was het een geslaagde terugkeer naar de plaats waar hij ooit één van zijn eerste wedstrijden betwistte. Twee jaar geleden kondigde de meervoudige Nederlandse kampioen zijn afscheid van de topsport aan. Sindsdien waagt hij zich af en toe nog eens aan een (recreatieve) sportieve uitdaging.

Bij de dames was Deborah Ghyselen de snelste voor Ellen Van Leeuwen en Lore Van De Perre, de vriendin van Bart Borghs.

Uitslagen Zele