Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gwen Jorgensen pakt titel met 5de zege
Nieuws

Gwen Jorgensen pakt titel met 5de zege

WTS Edmonton dames

Ongezien, de suprematie van Gwen Jorgensen dit seizoen. De Amerikaanse bevond zich in de WTS Grand Final in Edmonton lange tijd in vieze papieren. In het zwemmen kon ze zich niet echt doorzetten en daardoor viel ze terug in een tweede groep die meer dan een minuut moest toegeven op een ruime kopgroep. Maar Gwen Jorgensen bewees met haar vijfde zege op rij in de World Triathlon Series dat ze dé triatlete van het jaar is. Haar vijfde zege levert haar ook de wereldtitel op. In een opnieuw indrukwekkend loopnummer liep ze vlak na halfweg de 10 km het gat naar kiwi’s Andrea Hewitt en Nicky Samuels dicht. En drie kilometer voor het einde zette Jorgensen een nieuwe demarrage in om overtuigend haar suprematie van dit seizoen te bevestigen. Hewitt werd tweede voor Samuels en pakt daarmee het brons in het WK. Sarah Groff is 2de in het eindklassement.

Onze landgenotes Claire Michel en Katrien Verstuyft hadden niet de topdag waar beide dames op gehoopt hadden. De achterstand na het zwemmen was te groot om nog vooraan te geraken en in een tweede achtervolgende groep probeerden de twee Belgische vrouwen het tempo nog hoog te houden, maar uiteindelijk wisselden ze op meer dan vier minuten van de kopgroep. Claire Michel zette nog een enorm snelle run neer en werd met de tweede looptijd (achter Superwoman Jorgensen) 24ste. Katrien Verstuyft eindigde als 34ste.