Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel zet topprestatie neer op WK
Nieuws

Marten Van Riel zet topprestatie neer op WK

Marten Van Riel WTS

Zelf droomde hij van de top-16, wij hoopten stiekem op een top-10 maar zijn vijfde plaats zaterdag was boven alle verwachtingen. Marten Van Riel zette op het WK bij de beloften in het Canadese Edmonton een schitterende prestatie neer. Zijn wedstrijd verliep perfect. Hij kwam als dertiende uit het water en nestelde zich in de grote groep van 24 met alle favorieten. Met de andere Belgen ging het minder goed. Jelle Geens en Christophe De Keyser raakten te ver achterop in het zwemmen en moesten constant in de achtervolging. Christophe zou 23ste worden, Jelle liep naar de 29ste plaats.

Maar voorin zorgde Marten voor dé verrassing. In de eerste twee loopronden ging hij mee met topfavorieten Dorian Coninx (FRA) en de Britten Marc Austin en Gordon Benson. Pas in de derde ronde moest hij de top-vier laten gaan, maar Marten bleef een hoog tempo lopen en stormde naar een onverwachte vijfde plaats. Wereldkampioen bij de junioren van 2013 Dorian Coninx won in 1u53’06, met 14″ voorsprong op Austin en 24″ op Benson. De Fransman Viain werd 4de in 1u53’46 en exact tien seconden later kwam Marten over de streep.

“Yeeeeeaaaaaaaaaahhhh!!” juichte een uitgelaten Marten Van Riel. “Juist 5e geworden op het WK voor beloften! Ik kan het bijna niet geloven. Zalig om zo mijn internationale seizoen af te sluiten!!!  Nu genieten van de andere races en de laatste 2 dagen Edmonton!”

Uitslag WK Beloften Edmonton