Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bink weerstaat koude en regen in Zell-am-See
Nieuws

Bink weerstaat koude en regen in Zell-am-See

Marino Zell

Op anderhalve maand voor de start van het WK Ironman van Hawaii heeft Marino Vanhoenacker de conditie nog even getest in de 70.3 Ironman Zell-am-See. Het resultaat mag er zijn: een nieuwe overwinning én een mentale boost op weg naar Kona. Want Bink kreeg de overwinning niet kado en kreeg bovendien af te rekenen met barre weersomstandigheden.

Na een goed zwemnummer liet Marino er geen gras over groeien en zette op de hem bekende wijze het fietsonderdeel naar zijn hand en kwam met vijf minuten voorsprong op Alberto Casadei (ITA) van de fiets. In de halve marathon verloor hij in het slotgedeelte nog veel tijd, maar hij zocht en vond zijn eigen ritme in de koude en natte wedstrijd in het Oostenrijkse stadje vlakbij Salzburg, volgend jaar het decor voor het WK 70.3 Ironman. Na 4u02’32 kwam Bink als eerste binnen. Hij hield nog vijftig seconden over op Casadei. De Zuid-Afrikaan Matt Trautmann werd derde.

“Het deed flink pijn op dit parcours, maar het was het waard”, vertelde Bink achteraf. “Ik heb alles gegeven op de fiets. Het werd nog zwaar om mijn leidersplaats te verdedigen in het lopen, ook omdat ik wist dat de jongens achter mij snellere loopbenen hadden”, aldus Marino.

geert janssens zell

Ook onze landgenoot Geert Janssens deed het uitstekend in Oostenrijk. De Leuvense atleet werd in 4u19’07 tiende. Francois Humblet pakte de 14de plaats overall en was 12de prof. En Filip Van Craenenbroeck versierde in zijn 70.3 debuut met een mooie 20ste plaats en zilver in zijn age group meteen een ticket voor het WK van volgend jaar.

Uitslagen Zell-am-See