Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
The rabbit is back: Simon 15de in Edmonton
Nieuws

The rabbit is back: Simon 15de in Edmonton

In de gebalde vuist en de oerkreet aan de finish in Edmonton liet Simon De Cuyper alle frustratie los. Want na wat ups en downs stond de SMO-Specialized atleet er zondag weer. Met de vijftiende plaats op de Grand Final van de World Triathlon Series zette hij zijn beste seizoensprestatie neer.

De Grand Final is de apotheose van het wereldkampioenschap, dat dit jaar voor de vierde keer naar de Spanjaard Javier Gomez ging, een evenaring van het record van Simon Lessing. In de slotwedstrijd moest Gomez de eer wel laten aan Alistair Brownlee, die nog eens ouderwets Brits uitpakte. Op flinke afstand spurtte Mario Mola voorbij landgenoot Gomez en verzekerde daarmee zijn zilveren plak in de WTS ranking. Het brons was voor Jonathan Brownlee.

Simon De Cuyper was voor het eerst dit seizoen goed mee in het zwemonderdeel. “Wat een zwemnummer!” vertelde coach Stijn Goris. “Hij sprong als negende op de fiets en had dan nog een heel sterke run in de benen na een toch wel zware race. Dit was de volmaakte race van Simon en dat op het WK triatlon. Als coach kan ik niet blijer zijn”, aldus Stijn nog.

In de eindstand van de World Triathlon Series is Simon 41ste geworden.

In de slotwedstrijd van het Grand Final weekend kwam Sofie Hooghe nog in actie. Zij had een vrij goed zwemnummer, kwam op minder dan een halve minuut van de leidsters uit het water maar had dan pech op de fiets. Uiteindelijk liep ze nog naar een 19de plaats.

Team Belgium Edmonton

Met een tweede looptijd voor Claire Michel bij de elite dames, de vijfde plaats voor Marten Van Riel bij de beloften en de vijftiende plek van Simon De Cuyper is de Belgische missie in Canada meer dan geslaagd te noemen. Ook het feit dat het bij de rest “net niet” was, getuigt dat onze Belgische atleten meer en meer de aansluiting met de internationale (sub)top maken.

Uitslag WTS Grand Final Edmonton Mannen

Uitslag WK Beloften Dames