Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coysman evenaart record in Knokke
Nieuws

Coysman evenaart record in Knokke

Joke Coysman Zwin

Ze was er al een paar keer dichtbij, maar dit jaar lukte het eindelijk om voor de eerste keer de Generali Zwintriatlon in Knokke te winnen. Joke Coysman evenaart met haar zestiende zege van het seizoen haar record van 2012 én ze heeft nog een paar wedstrijden om zich als zegekoninging helemaal in de geschiedenisboeken te werken.

In Knokke zou ze moeten afrekenen met Danne Boterenbrood, maar de titelverdedigster was door ziekte vorige week te fel verzwakt om deel te nemen. En daardoor kwam de voornaamste tegenstand van Marjolein Truyers en Ine Couckuyt. De ex-Belgische kampioene bij de juniores kwam als eerste uit het water, maar zag Coysman en Lotte De Vet al snel terugkomen. Ook Truyers kwam vooraan aansluiten, die vervolgens bijna een halve minuut wegreed van Coysman. Lotte De vet verloor halfweg het fietsen iets meer terrein.

De mannen hadden na het fietsonderdeel de vrouwen bijna te pakken, niet onbelangrijk voor een extra premie van 1.000 euro in “the battle of the sexes”. Het was Bas Diederen die samen met Pieter Heemeryck, Stenn Goetstouwers en zijn landgenoot Edo Van der Meer als eerste wisselde. Alles zat dicht bij elkaar, met Tim Brydenbach, Tom Suetens, Bert Jammaer en Kjel De Hertog in een achtervolgend kwartet.

Heemeryck begon als eerste aan het looponderdeel, maar moest al snel de meervoudige Nederlandse kampioen Bas Diederen voor hem dulden. Diederen liep een sterke 10 km en snelde naar zijn eerste zege in de Zwintriatlon. Titelverdediger Heemeryck werd tweede en de jonge Turbo Tom Suetens werd alweer knap derde. Tim Brydenbach viel net naast het podium.

Bij de dames stond er in het lopen geen maat op Joke Coysman. Zij pakte met overmacht haar zestiende zege voor de heroptredende Marjolein Truyers en Ine Couckuyt bleef nog flink voor papa Nico, die voor het eerst samen met zijn dochter in Knokke deelnam.

Uitslag Generali Zwintriatlon