Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Met gekneusde knie toch WK ultra-zwemloop uitgedaan
Multisports

Met gekneusde knie toch WK ultra-zwemloop uitgedaan

Offroad- en extreme triatlons winnen steeds meer aan populariteit in ons land. En dus trokken twee landgenoten naar het wereldkampioenschap ultra zwemlopen in Zweden, van Sandham naar Utö. In het WK Ö Till Ö zwemmen de atleten ongeveer 10 km en lopen ze ongeveer 65 km van eiland naar eiland, met passages op de grote eilanden van Runmarö, Nämdö en Ornö. Dirk Beersmans en Jan Syryn startten in Zweden met de ambitie om de top-15 te halen, maar moesten vrede nemen met de 23ste plaats overall, waarmee ze 20ste herenteam werden.

Dirk Jan Zweden

“Jan en ik lagen lange tijd op koers om onze ambitie waar te maken”, vertelt Dirk Beersmans. “We wilden graag een top-15 plaats behalen en dat zat er zeker in, want we lagen in twaalfde positie. Toen sloeg het noodlot toe. Bij een transitie uit het water stootte ik mijn knie en dat leverde een ernstige kneuzing op. We hebben niet getwijfeld en zijn blijven doorgaan, maar we hebben onze ambitie toen bijgeschaafd tot het halen van de finish.

dirk beersman gezwollen knie

En ik ben blij dat het ons gelukt is. En de pijn? Bwah, dat viel wel mee. Niets dat DRICE nadien niet kan verhelpen… Duvel, IJs, Rust, Compressie en Elevatie”, lacht Dirk.

De twee hebben alleszins de smaak te pakken. “Het is jammer dat er in ons land geen ultra-zwemlopen zijn. Dus dromen we er stiekem van om een gelijkaardig event naar België te halen. Wie weet in de toekomst”, aldus de SP&O’er.

Uitslagen WK Ultra Zwemloop