Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn beste Belg in Zofingen
Duathlon

Seppe Odeyn beste Belg in Zofingen

rob woestenborghs Zofingen

Het zag er lang goed uit voor Rob Woestenborghs in het WK duatlon lange afstand in Zofingen. De titelverdediger crashte echter in het laatste deel van de tweede loopronde en moest lange tijd wandelen. Hij liep uiteindelijk wel uit naar een veertiende plaats. Eerder had Joerie Vansteelant de wedstrijd al verlaten. De twee Belgen zaten nochtans constant mee voorin. Woestenborghs maakte het eerste lopen hard, maar zag zes atleten terugkomen op de fiets. De kopgroep van zeven bleef samen en dus moest alles beslist worden in de slotrun van 30 km.

Na 150 km fietsen begon Woestenborghs aan een slopende loopproef, waarin hij halfweg de eerste ronde een halve minuut voorsprong had op de twee jonge Franse atleten Yannick Cadalen en Gaël Le Bellec. Die ging in de tweede ronde voorbij Woestenborghs. Le Bellec, ex-wielrenner bij een Frans continentaal team, waagde zich dit jaar voor het eerst aan duatlon, werd verrassend Frans kampioen lange afstand en ging op imposante wijze naar de winst in zijn eerste WK. Zijn landgenoot Cadalen ging naar het zilver.

Even leek het er op dat Woestenborghs nog voor brons zou gaan, maar hij zakte compleet in mekaar en moest Soren Bystrup voor zich dulden. De Deen had eerder Joerie Vansteelant losgegooid. Joerie kwam niet in zijn loopritme en gaf op. En dus werd Seppe Odeyn plots de beste Belg. In zijn debuut in Zofingen pakte hij meteen een schitterende vierde plaats. Zijn aanvalslust werd beloond, want hij probeerde achter de zeven leiders nog alleen in achtervolging te gaan. Seppe was superblij met zijn vierde plaats.

Bij de dames verpulverde Emma Pooley het twaalf jaar oude parcoursrecord. De zilveren medaille winnares van de wegtijdrit bij de dames in Peking 2008 zette haar eerste stappen in duatlon met succes. De renster van de Lotto-Belisol Ladies kwam na een snelle loopproef bij de eerste beklimming van de Bodenberg alleen op kop en fietste tijdens de drie ronden een enorme voorsprong bij elkaar. Ook in het lopen kende ze geen spatje verval en met een eindtijd van 6u47’28 bezorgde ze Groot-Brittanië de allereerste overwinning in Zofingen. Ze was 17′ sneller dan het oude record van Karin Thuerig in 2002. Titelverdedigster Eva Nystrom werd tweede. Het brons was voor een andere debutante: Laura Hrabec voor Zwitserland.