Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deckers, Kennis en Jacobs op Keulens podium
Nieuws

Deckers, Kennis en Jacobs op Keulens podium

podium keulen tine eva

Onze landgenoten deden het dit weekend uitstekend op de lange afstand in Keulen. Tim Jacobs stormde er naar een knappe tweede plaats op de volledige afstand. Met een scherpe tijd van 8u35’58 finishte hij op 22′ van winnaar Johan Ackermann. Bart Thijs werd negende in zijn 10de volledige triatlonfinish op rij. Hij had 9u23’03 nodig.

Op de halve afstand ging de winst naar Tine Deckers in 4u22’13. Zij haalde het van Z3R0D-atlete Sandra Wassink-Hitzert, die aanvankelijk een zwarte kaart kreeg en een extra tijdsstraf, maar nadien toch teruggezet werd naar de tweede plaats. En zo kwam Eva Kennis terecht op de derde plaats. Een ware triomf voor onze landgenotes dus.

Tine besliste de week voor de wedstrijd om haar seizoen in Keulen af te sluiten. Na een verhuis en een voedselvergiftiging die haar enkele weken geleden verplichtte op te geven in de Ironman Mount-Tremblant, was er immers twijfel of ze fit genoeg zou zijn. Die vrees bleek ongegrond. Tijdens het zwemmen zat Tine in de achtervolgende groep, maar ze kon haar achterstand beperken tot een minuut. Ze begon als tweede aan het fietsgedeelte. Daarin maakte ze met een stel goede benen al snel het verschil. Na goed 40 kilometer had ze de concurrentie al meer dan drie minuten achter zich gelaten. Uiteindelijk bereikte ze met meer dan negen minuten voorsprong de transitiezone. In een gecontroleerde halve marathon kon Tine nog enkele minuten extra uitlopen op de rest en zo een comfortabele overwinning vieren.

Tine Deckers Keulen 3
 
Voor Tine betekende Keulen een mooi einde van een succesvol 2014: “Ik kan 2014 met een goed gevoel afsluiten. We bleven weliswaar niet gespaard van tegenslagen, maar met mijn vierde overwinning in de Ironman Nice en een tweede plaats in de halve Ironman van Aix-en-Provence en de Challenge Rimini, heb ik mijn plaats aan de top opnieuw ingenomen. In 2013 werd ik mama, in 2014 opnieuw internationale toptriatlete. Da’s een mooie combinatie om 2015 in te gaan”, aldus Tine. 

De halve triatlon bij de mannen werd gewonnen door Marek Jaskolka, die 20 seconden sneller was dan de winnaar van de Zwintriatlon vorige woensdag Bas Diederen. Nico Weling van Triatlon Team Eupen was de beste Belg op de 14de plaats.

Uitslagen Keulen