Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sven Strijk klopt thuisfavoriet Ruben Geys
Nieuws

Sven Strijk klopt thuisfavoriet Ruben Geys

Balen podium Sven Strijk

Traditioneel kan de memorial Ben Mariën in Balen op schitterend weer rekenen en dat was dit jaar niet anders toen de 125 triatleten van start gingen. Zoals te verwachten nam Alexis Krug meteen de maat van zijn tegenstanders. Zijn riante voorsprong op Daan Pex en Ruben Geys bedroeg ruim 150 meter bij het verlaten van het kanaal. Meteen konden de andere tenoren aan een lange achtervolging beginnen met Joeri Ameye en Ruben Geys in de eerste hoofdrol. Nadien was het de beurt aan Hans Moonen.

Met een erg snelle wissel zorgde de Nederlander Sven Strijk ervoor dat hij de voeling met de kop niet verloor. Opmerkelijk was wel dat Alexis Krug meteen zijn boni zag gehalveerd worden en hoe de man uit Essen zich ook verweerde, tegen het achtervolgend trio kon hij weinig uitrichten. De inhaalrace van Sven Strijk leverde hem de snelste fietstijd op zodat hij tijdens de afsluitende loopproef de kat uit de boom kon kijken. Opmerkelijk was de prestatie van Tim Van Hemel die bij de eerste fietspassage plaats elf liet optekenen maar samen met Sören Sanders meer dan drie minuten goed maakte.  Bart Borghs kwam zich nog even bij de achtervolgers mengen maar na een gele kaart verliet hij de wedstrijd.

Ondertussen was Sven Strijk al achterom aan het kijken om de tegenstand te taxeren. Na nauwelijks 1 kilometer lopen, werd eerst Alexis Krug opgeraapt en ook Joeri Ameye moest eraan geloven.  Het tempo van Ruben Geys was net een tandje te groot voor Hans Moonen zodat we na één loopronde het podium reeds kenden. Alexis Krug kon de schade nog enigzins beperken door Tim Van Hemel voor te blijven.

Bij de vrouwen kregen we aanvankelijk een heruitgave van de Zwintriatlon. Emilie Vandevoorde nam de leiding en Marjolein Truyers was op achtervolgen aangewezen. Op reglementaire afstand kwam Birgit Massagé zich moeien tot Marjolein het even na halfweg welletjes vond en aan een indrukwekkend soloavontuur begon. De boni groeide gestaag zodat Marjolein Truyers op een bepaald ogenblik meer dan negen minuten liet klokken op Birgit Massagé en een kwartier op Emilie Vandevoorde. Een sterke maar vooral snelle loopproef leverde Birthe Devogelare de vierde plaats op.

Uitslagen Balen

Foto: Johan Tack