Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joke Coysman breekt eigen record in Waardamme
Duathlon

Joke Coysman breekt eigen record in Waardamme

Ilse & Joke

Het is afgelopen met “Madam 16”. Joke Coysman heeft zondag in Waardamme haar eigen record gebroken en pakte haar 17de seizoenszege in de duatlon. We gaan nog even wachten voor we haar een nieuwe bijnaam bezorgen, want ze start zaterdag nog in de In Flanders Fields Triatlon in Ieper (en zondag in de finale van de Eredivisie in Nederland in de supersprint-relay race in Almere). Haar seizoen sluit ze af in de Memorial Benny Vansteelant in Torhout.

Alleen Ilse Geldhof leek een tijdje opgewassen tegen Joke in Waardamme. In de eerste run gingen de twee ETZ-ploeggenotes er vandaar. Ze maakten de wedstrijd hard en in het laatste lopen maakte Joke het eenvoudig af.

Ook bij de mannen was er winst voor ETZ. De heroptredende Gert Van Poucke was nog niet helemaal overtuigd over zijn wedstrijdniveau, maar het was wel voldoende om de overwinning te pakken. Hij vocht een verbeten strijd met Jan Petralia en zijn ploegmaat Jan Vervaet, die derde werd. Petralia trok naar de laatste rechte lijn met Van Poucke, maar de ex-Belgische kampioen was te snel in de spurt. “Ik merkte in het eerste lopen dat Gert nog niet helemaal top was. Ik moest zelfs even op hem wachten want ik wou niet riskeren om helemaal alleen te fietsen tegen een ETZ-overmacht. Toen ik samen met Gert weg was, kwam Jurgen Boterberghe nog aansluiten, maar die moest er al snel af in de laatste run.”

“Toen Gert de spurt inzette, moest ik een paar meter laten. En dat gat kreeg ik niet meer dicht. Hij was te snel in de spurt. Misschien heb ik, omdat hij nog niet helemaal top is, mijn kansen in de spurt te hoog ingeschat. Maar Gert was absoluut de beste vandaag”, aldus de jonge Jan Petralia.

Hoewel het hier een Flanders Cup wedstrijd betreft, hebben we op dinsdag nog altijd geen uitslagen gevonden van deze wedstrijden. Als we meer nieuws hebben, leest u het hier in verdere updates.