Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stijn Goris sluit in schoonheid af
Nieuws

Stijn Goris sluit in schoonheid af

Stijn Goris Mechelen

Mechelen leek de wedstrijd van de jeugd te worden, maar het was ouwe getrouwe Stijn Goris die de puntjes op de i zette. Na een snelle wissel slaagde hij er samen met lefgozer Arthur De Jaegher in om een gat van 40″ op vier koplopers dicht te fietsen. Thomas Jurgens, Kjel De Hertog, Peter Denteneer en Daan Pex draaiden direct mooi mee rond en reden een Atriac-groepje op 1’10. Daarbij Marc Geerts, Lander Dircken, Tom Mets, David Degrooff en Koen Veramme. Zij hadden het gezelschap van youngsters Jonathan Wayaffe, Pierre Balty en Tom Suetens (die het verre van slecht deed op een leenfiets van de winnaar van de sprinttriatlon Jarne Verhaegen).

De zes leiders kwamen samen in de wissel en Denteneer begon als eerste aan de loopproef. De atleet uit Rijmenam slaagde er echter niet in om een ontketende Goris van zich af te gooien. Na 5 km was het verschil nauwelijks zes seconden en in de tweede ronde liep coach Stijn het gat dicht om er vervolgens op en over te gaan. Goris stond de leidersplaats niet meer af en pakte meteeen zijn grootste zege van het seizoen. Denteneer werd knap tweede en Pierre Balty liep vanuit de achtergrond nog knap naar het brons.

Alex Tondeur Mechelen

Bij de dames eindigde het zomerseizoen zoals het begon. In Doornik won Alexandra Tondeur het BK Sprint duatlon voor Sara Van De Vel. En ook in Mechelen waren de twee kleppers goed voor goud en zilver. Tondeur volgde na het zwemonderdeel op 35″ van Jolien Lewyllie, samen met Ninke Meynen. De jonge Mechelse moest al snel afhaken, waarna Lewyllie en Tondeur er samen vandoor gingen. In het fietsen bouwden ze een voorsprong van 4 minuten uit. Van De Vel ging er in de laatste ronde alleen van door en kwam nog terug tot op 2’40. In het afsluitende lopen stond er geen maat op Alexandra The Great. Sara Van De Vel klopt Jolien nog in de strijd om het zilver.

Louise Vandenbroucke beëindige haar topsportcarrière met een knappe vierde plaats. Vanaf volgend seizoen gaat de riem er namelijk af bij de EFC-ITC atlete.

Op de sprintafstand waren de Jeugd A-atleten alweer aan het feest. Belgisch kampioene op deze afstand Kirsten Nuyes won voor Hanne De Vet en Karlien Claus. Bij de jongens bleef Jarne Verhaegen op hetzelfde elan van de voorbije weken doorgaan met zijn derde zege op rij, voor Adam Lambrechts en thuisatleet Jonas De Wachter.

Uitslagen Mechelen.

Foto's Katrien Decru