Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Sofie Hooghe
3quest

3quest: Sofie Hooghe

Sofie Hooghe BK

Hij heeft geen tattoos, dus voldoet al niet aan de stereotiepe voetballer. Wel heeft hij een bom van een vriendin, dus daar voldoet hij wel aan één van de voorwaarden.

1. Je verdween even van de radar een jaartje of twee geleden. Heeft dat sabbatmoment jou als atleet of als mens veranderd?

[dropcap]D[/dropcap]at klopt inderdaad. Ik heb toen een goede maand stilgelegen tijdens het seizoen, wat natuurlijk niet ideaal is voor een atlete. Op dat moment had ik dat heel hard nodig om het plezier in de sport terug te vinden. Vele mensen dachten toen dat ik definitief zou stoppen. Maar door de steun van mijn toenmalige trainers Kathleen Smet en daarna Kurt Lobbestael en mijn vrienden en familie vond ik het plezier terug om te trainen en wedstrijden te doen. Ik ben hen nog altijd heel dankbaar.

Sofie Hooghe familie

Het heeft mij zowel als atleet en als mens veranderd. Ik begon aan de topsportschool toen ik 14 jaar oud was. Ik ben er van overtuigd dat als ik niet in de topsportschool had gezeten, ik geen triatlon op hoger niveau zou doen. In de periode voor mijn veertiende heb ik heel wat meegemaakt in mijn thuissituatie waardoor ik vroeg volwassen moest worden en mensen niet makkelijk vertrouw. Mijn familie is de belangrijkste schakel in mijn leven.

2. Jouw vriend, Cor, voetbalt bij Heist-op-den-berg. Hij is een van de sterkhouders van de ploeg daar. Is het stereotiepe beeld dat triatleten hebben over voetballers waar? En geven jullie elkaar tips op sportief vlak? 

[dropcap]I[/dropcap]k heb Cor leren kennen op de topsportschool en na meer dan 8 jaar zijn we nog steeds een gelukkig koppel. We vullen elkaar aan en geven elkaar raad waar nodig. In die 8 jaar heb ik iets van voetbal geleerd. Als hij me vraagt hoe ik zijn match vond, geef ik ook eerlijk mijn mening. Ik zie hem heel graag spelen, maar door de combinatie met het verre Heist-op-den-Berg en het feit dat ik terug thuis ga wonen na vele jaren Leuven, maakt de verplaatsing niet makkelijk. Hierdoor zie ik hem niet zo vaak spelen.

Sofie Hooghe Cor Gilis

Cor verzorgt zich en dat vind ik heel fijn. Maar niet meer dan een gewone man. Hij heeft geen tattoos, dus voldoet al niet aan de stereotiepe voetballer. Wel heeft hij een bom van een vriendin, dus daar voldoet hij wel aan één van de voorwaarden. ☺ (grapje hé!) Om het in voetbaltermen uit te drukken, Croeske, het was er ééntje om in te koppen.

Voor ons beiden is de weg naar de top nog niet zonder obstakels geweest. Hij kende al heel wat pech, maar topsport is en blijkt geen exacte wetenschap. Onze gouden jaren op sportief vlak moeten nog komen! ☺

3. Hoeveel Belgische dames starten er in Rio 2016?

[dropcap]E[/dropcap]r zullen zeker 2 vrouwen aan de start staan. Maar 3 vrouwen is ook mogelijk! Ik ga er alles aan doen om mijn Olympische spot te verzekeren. Ik heb een nieuw begeleidingsteam waarover ik later graag meer vertel!

Sofie Hooghe ITU

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik geef graag het woord aan Linde Herreman.

1. Linde, 3 jaar geleden brak je jouw rug op een training in Portugal. Hoe gaat het nu met jou? Heb je nog veel last?

2. We zaten jaren samen op de topsportschool. Voordat je naar de topsportschool kwam, deed je aan openwaterzwemmen. Zal je volgend jaar nog actief zijn in het triatlonmilieu of maak je de overstap naar het openwaterzwemmen?

3. Je hebt je bachelor dieetkunde behaald aan de hogeschool in Leuven. Je deed in het begin van dit jaar stage in Aruba. Hoe kijk je terug naar deze periode? Wat zijn jouw toekomstplannen?