Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastian Kienle verplettert tegenstand in Hawaii
Nieuws

Sebastian Kienle verplettert tegenstand in Hawaii

Kienle Finish

In de slotfase van het fietsonderdeel in de Ironman van Hawaii zag het er goed uit voor ons land, met Frederik Van Lierde en Marino Vanhoenacker in de top-vier. Maar Sebastian Kienle ontbond zijn duivels in de laatste kilometers en liep tot meer dan acht minuten uit. De Duitser kende nauwelijks verval in de marathon en stormde naar een oververdiende wereldtitel. Van de twee Belgische favorieten leek Frederik nog op weg naar een podiumplaats, nadat Marino Vanhoenacker het moeilijk kreeg en halfweg de marathon terugzakte. Bink had veel energie verbruikt om een achterstand van meer dan vier minuten goed te maken na een minder zwemnummer.

Frederik Van Lierde Hawaii 2014

Ook de uittredende wereldkampioen had blijkbaar net iets te veel energie verspild tijdens de lastige fietsproef. “Ik heb het hier nog nooit zo winderig geweten sinds mijn deelname in 1998, toen ik tweede werd. Het moet enorm zwaar geweest zijn in het fietsen”, liet coach Luc Van Lierde weten. In Energy Lab, waar hij als tweede binnenliep, kreeg Fre het moeilijk. “Ik had drie kilometer lang last van steken in mijn zij en moest een paar keer wandelen. Ik heb veel water gedronken en na wat stretchen kon ik weer doorlopen, maar het podium was dan buiten handbereik,” aldus Frederik. Hij zakte terug naar de zevende plaats. Op karakter haalde hij de finish. Met een achtste plaats werd hij beste Belg.

Ondertussen was Bart Aernouts aan zijn typische remonte begonnen. Die bracht hem nog naar een nieuwe top-10 plaats. De Uplace-BMC atleet hield zijn ploegmaat Romain Guillaume af en werd negende.

Axel Zeebroek viel al vroeg uit in het fietsonderdeel.

Bij de dames won Mirinda Carfrae opnieuw op de haar bekende wijze door een mega-achterstand in de finale van de marathon nog goed te maken tegen een sterke Daniela Ryf.