Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Boterberge wint bosduatlon Lembeke
Multisports

Boterberge wint bosduatlon Lembeke

Bosduatlon Lembeke

In de prachtige bossen van Lembeke werd al voor de 16de keer de bosduatlon van de Meetjeslandse Triatlon Club gehouden over 3,2 km lopen, 20 mountainbiken en 1,6 lopen. 111 deelnemers namen de start voor een snelle wedstrijd op deze zomerse dag: 22°C in de schaduw, de wind was nauwelijks voelbaar in het bos. Het parcours in de zanderige bossen was nagenoeg overal opgedroogd en lag er dus, buiten een paar plassen hier en daar, hard en goed bereidbaar uit.

Lodewijk Roeygens uit Aalter was de beste loper; hij kwam met 25″ voorsprong de fietsenstalling binnen. Jurgen Boterberge kwam na 1 ronde fietsen al door als leider met 15″ voorsprong, na ronde 2 was dat al opgelopen tot 20″ op Bert Dewaele en Kjell Vandendriessche. Boterberge liep nog verder uit en pakte vlot de overwinning voor Bert Dewaele. Roeygens pakte met een snelle tweede run het brons.

Bij de dames was de beste loopster Inge De Meulemeester maar na 1 ronde fietsen was ze al teruggezakt naar de 5° plaats. Charlotte Vandevelde had reeds resoluut de leiding genomen, van kortbij gevolgd door Greet Persoons en Hilde De Meulemeester, even verderop hadden we Katrijn Cuypers. Na ronde 2 met de fiets kwam Charlotte echter niet meer door (ze kreeg problemen met de milt en zou achteraf verklaren dat ze dit gedoe met de fiets in het bos lastiger vond dan haar eerste  halve triathlon die ze deze zomer had gedaan). Greet Persoons ging tenslotte met de overwinning lopen voor Katrijn Cuypers en Hilde De Meulemeester. Charlotte werd nog 5° op meer dan 3′ van de winnares.

Uitslagen Lembeke

Foto: Johan Tack