Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens sluit wereldbeker af met top-10
Nieuws

Jelle Geens sluit wereldbeker af met top-10

WC Tongyeong

In het idyllische Tongyeong stond dit weekend de allerlaatste ITU wereldbekerwedstrijd op het programma. Jelle Geens zette een mooie seizoensafsluiter neer door negende te worden in Zuid-Korea. Het was na zijn 7de plaats in Alanya meteen de tweede top-10 in de wereldbeker op een paar weken tijd voor onze landgenoot. Hij was uiteraard tevreden

“Ik ben blij met de negende plaats, maar ik kijk vooral uit naar de welverdiende rustpauze. Ik mag terugkijken op een bijzonder geslaagd seizoenseinde. En dat was niet mogelijk geweest zonder de steun van SMO-Specialized en mijn topcoach Stijn Goris”, aldus Jelle. Voor Jelle zijn het alweer belangrijke olympische punten die hem mogelijk nog een stapje hoger gaan brengen dan zijn huidige 63ste plaats in de olympische ranking. De top-50 wenkt…

Simon De Cuyper was de tweede Belg in Zuid-Korea. Hij werd 28ste. Peter Denteneer moesten we een stuk verder in de uitslag zoeken. Het zwemmen was alweer goed, maar zijn lopen was niet op niveau. “Tijd om 3 stappen terug te zetten om zo hopelijk terug 1tje te kunnen winnen…” vertelt Peter. “Het lopen was weeral niets bijzonder. Het zwemmen was andermaal top, maar ik heb de kopgroep op 2 seconden na gemist en ik was niet sterk genoeg om met Bryukhankov naar voor te fietsen. Kopgroep weg, voorsprong van 2’45 weg en dus een looprace in het achtervolgende peleton…

Dank aan iedereen die mij het afgelopen jaar tot in het oneindige hebben gesteund. Hopelijk kom ik binnen enkele jaren sterker terug op dit niveau om dan wel te strijden voor top 16 maar op dit moment ben ik nog te zwak. Sorry aan iedereen die meer hadden verwacht maar op dit niveau moet je nu eenmaal top zijn in alle 3 de disciplines. De komende jaren ga ik hard en met 200% focus werken aan het lopen en hopelijk kan ik mijn zwemniveau in het lopen dan evenaren.” aldus Peter.

De Zuid-Afrikaan Henri Schoeman won de wedstrijd voor Amerikanen Ben Kanute en Tommy Zaferes. Bij de dames was Emma Jackson alweer de snelste. Ze haalde het voor Ai Ueda en de Nederlandse Maaike Caelers. Er stonden geen Belgische meisjes aan de start.

Uitslag mannen Tongyeong