Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck duikt in ravijn op EK halve triatlon
Nieuws

Heemeryck duikt in ravijn op EK halve triatlon

pieter heemeryck close Kris claeye

In de Challenge Paguera, bij Mallorca, werden dit weekeinde de officiële Europese kampioenschappen halve triatlon voor de ETU gehouden (niet te verwarren met het officieuze EK 70.3 dat door Bart Aernouts werd gewonnen eerder dit seizoen en wat een organisatie van WTC is). Pieter Heemeryck was één van de outsiders voor het podium maar zijn EK eindigde met een stevige tuimelperte in een ravijn.

“Ik heb al leukere dagen gehad”, laat Pieter weten. “Ik had slechts een minuutje verloren tijdens het zwemmen, maar had meteen een supergevoel op de fiets en na 12 kilometer had ik reeds 40 seconden goedgemaakt op een “stayerende” kopgroep.

Eén Russiche atleet vond er echter niets beter op om op 2 meter van mijn wiel te rijden en in een poging om hem er af te krijgen na hem meermaals attent te hebben gemaakt dat hij op 10 meter moest rijden, op het dalende gedeelte een bocht fout ingeschat en het ravijn in. De Russische atleet zag dit allemaal gebeuren en reed gewoon door.

Gelukkig heb ik tijdens de val een struik kunnen grijpen waardoor ik er vrij goedkoop vanaf kwam. Goed geschaafd en gekneusd, maar na de val kon ik niet meer verder. Mijn stuur was volledig scheef en mijn rem ingedraaid. Zelf was ik ook volledig in shock van de duik. Gelukkig kwam er snel een dokter langsen die gaf me meteen pijnstillers en een kalmeringsmiddel.

Dit wil ik dus niet meer meemaken! Het is een gemiste kans, maar ik kan alleen maar blij zijn dat ik hier zonder breuken vanaf kom. Hopelijk herstelt alles nu wel heel vlug en kan ik volgende week de goede vorm toch nog omzetten in een goede seizoensafsluiter”, aldus Pieter.

Sanne Swolfs werd beste Belg in Paguera. Hij pakte een 17de plaats in 4u32’13. Thomas Vandiest werd 24ste in 4u46’58. De winst ging naar de Italiaan Guilio Molinari die in 4u07’38 bijna vijf minuten sneller was dan Bruno Pais (Portugal). Gustavo Rodriguez Iglesias pakte het brons voor Spanje.

Bij de dames werd Helle Frederiksen knap tweede. De Deense van het Belgische Uplace-BMC Pro team moest alleen de felgecontesteerde dopingzondares Lisa Hutthaler voor zich dulden. De Oostenrijkse won in 4u25’27, bijna twee minuten sneller dan Frederiksen. Maja Nielsen bezorgde Denemarken een tweede medaille met haar derde plaats.

Uitslag EK Halve Triatlon Mannen

Uitslag EK Halve Triatlon Vrouwen

Foto: Kris Claeyé