Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Hannes Vandermoere
3quest

3quest: Hannes Vandermoere

Hannes Vandermoere Ellen Rombouts

Sport is leuk, plezant en een passie, maar er moeten natuurlijk ook centjes op tafel komen. Gezien mijn keuze voor de lange afstand, is er van ondersteuning nauwelijks sprake, tenzij je privé-sponsors hebt.

1. Dit jaar was je te zien bij je nieuwe Club Shifting Gears, hoe heb je dat seizoen ervaren in het Ironmancircuit? En wat zijn je toekomstplannen?

[dropcap]M[/dropcap]ijn eerste jaar in het Ironmancicruit was vooral bedoeld als ‘leer’jaar. Eenmaal aan de bak in die wedstrijden besef je maar al te goed dat er nog heel veel werk aan de winkel is. Langs de  andere kant leer je ook veel nieuwe mensen kennen, waardoor nieuwe kennis en tips als paddestoelen uit de grond schieten. Ik heb er dus zeker veel van opgestoken en kijk al uit naar mijn volgende deelname, want ik heb nog wat recht te zetten.

Over mijn toekomstplannen kan ik momenteel nog weinig kwijt, maar tijdens de eerstvolgende maanden zal ik samen met mijn coach het wedstrijdschema in elkaar puzzelen. Meer info volgt dus zeker.

Hannes Vandermoere podium Brugge

2. Je bent nog niet zo lang aan ‘t werk, hoe valt de combinatie mee in sport en werk? Is dit makkelijk te combineren of moet je nu sneller een training laten vallen?

[dropcap]S[/dropcap]port is leuk, plezant en een passie, maar er moeten natuurlijk ook centjes op tafel komen. Gezien mijn keuze voor de lange afstand, is er van ondersteuning nauwelijks sprake, tenzij je privé-sponsors hebt. Een VDAB-statuut zou ook een optie zijn, maar ook daar komen de olympische triatleten blijkbaar op de eerste plaats. Daarom heb ik ervoor gekozen om deeltijds te werken in de hoop nog wat te kunnen groeien in mijn sport. Het is immers nu dat ik de kans moet wagen, want voor werken is er nog tijd genoeg. Op deze manier kan ik op een vrij evenwichtige manier beide combineren, al komt er een dag, dat ik voor één van beide zal moeten kiezen.

Hannes VDM wiel

3.  Ik herinner me nog iets vaag dat je, toen je nog studeerde, een ontwerp deed voor fietswielen. Zou je zelf je eigen wedstrijdwielen willen ontwerpen of laat je dat eerder over aan de fietsindustrie?

[dropcap]M[/dropcap]ijn eigen wedstrijdwielen zijn eigenlijk al een feit. Voor mijn thesis mocht ik inderdaad een fietswiel ontwerpen. Het draaide hierbij om een volledig carbon gespaakt fietswiel met de voordelen van een handgespaakt fietswiel, zodat ook spaken makkelijk te vervangen waren. Bij ontwerpen is het echter niet gebleven, want op het einde van mijn thesis wou ik toch eens weten of het in praktijk ook haalbaar was. Zo rolde uiteindelijk een fietswiel uit mijn thesis van zo’n 430 gram en met vervangbare spaken. 

Om met mijn eigen wielmerk op de markt te komen, dat zie ik niet direct zitten, maar een droom om met een eigen fietszaak of fietsmerk op de proppen te komen, zit er zeker in!

Hannes Vandermoere

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Het volgende slachtoffer mag voor mij Pieter Heemereyck zijn!

1. Ondanks het betalen van wat leergeld op de lange afstand, maakte je dit jaar weer een schitterende indruk op zowel de Olympische als de lange afstand. Welke afstand heeft jouw persoonlijke voorkeur?

2. Loop je Pieter tegen het lijf, dan is Scott zeker in de buurt. Nooit aan gedacht om eens een Canicross mee te pikken? Of ziet Scott zo al genoeg af na een looptraining met zijn baasje? Of is het eerder andersom?

3. Ik heb horen vallen dat je een trainingsbeest bent, maar wat staat er dan in de rustperiode op het programma? Of staat rust niet in het woordenboek?

Foto's: Hannes Vandermoere en Ellen Rombouts