Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts 5de op WK Xterra
Multisports

Bart Aernouts 5de op WK Xterra

Ruben Ruzafa WK Xterra 2014

Met drie Belgen in de top-15 is het WK Xterra in Maui een schot in de roos geworden voor onze landgenoten. Grootste verrassing was dat de snelste Belg Bart Aernouts werd. Nauwelijks twee weken na zijn top-tien finish in het WK Ironman Hawaii pakte de Uplace-BMC atleet een bijzonder fraaie 5de plaats in 2u38’55 (waarmee hij drie seconden sneller was dan Conrad “The Caveman” Stoltz). Bart bewees eerder al in de Xterra Zuid-Afrika uit het juiste offroad-hout gesneden te zijn, maar dat hij tussen de wereldtop vijfde zou worden in Hawaii en dat zo kort na zijn WK op de volledige afstand, is toch nog een opvallende prestatie. Zijn trainer en goede vriend Rob Woestenborghs werd knap elfde en Jim Thijs bereikte zijn top-15 doel. Jimbo werd 12de.

Yeray Luxem mikte vooraf eveneens op de top-vijf. Nadat zijn voorbereiding aardig in de war werd gestuurd door een gemiste aansluiting door een vertraagde vlucht én zijn fiets te laat toekwam in Hawaii, verliep zijn wedstrijd evenmin volgens plan. Yeray werd slechts 31ste. We hopen maandag wat reacties van de Belgen te kunnen sprokkelen en zullen u dan zeker updates brengen.

De wereldtitel ging naar topfavoriet Ruben Ruzafa. De Spanjaard was in 2u29’57 de snelste. Jason Middaugh werd op 1’15 tweede. Het brons ging naar die andere offroadtopper Ben Allen. Bij de dames was Flora Duffy de sterkste. Zij haalde het van Barbara Riveros en Nicky Samuels.

Bij de age groupers waren er nog twee Belgische medailles. Paul Bara won zilver bij de M15-19 categorie. En Rudi Van Aelst beëindigde zijn Hawaiiaans avontuur met een bronze medaille bij de M50.