Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim en Bart komen zeker terug: reacties van de Belgen na WK XTerra
Multisports

Jim en Bart komen zeker terug: reacties van de Belgen na WK XTerra

Bart Aernouts is zondagnacht in Maui de eerste Belg in de geschiedenis geworden die de Outrigger Double wint. Outrigger beloont de atleet die over het WK Ironman in Kona en het WK XTerra in Maui samen het beste resultaat neerzet. Bart was uiteraard tevreden met die titel en zijn uiteindelijke zesde plaats. “Ik voelde me redelijk goed vandaag. Ik was geen honderd procent vandaag, maar ik mag niet klagen. Ik ben erg blij met het resultaat vandaag, want ik had helemaal niet verwacht om een top-tien te halen op het WK. Het is mijn derde keer top-10 op een WK dit jaar, na de 70.3, de Ironman en nu XTerra. Ik mag dus spreken van een goed seizoenseinde en denk dat het tijd is voor wat verdiende rust nu. Het was nog maar mijn tweede XTerra na Zuid-Afrika. Daar had ik wat last met de technische gedeeltes omdat ik niet zo vertrouwd ben met de mountainbike. Hier in Maui lag het parcours me beter, zeker de heuvelachtige stukken. Ik hou wel van offroad triatlon. Het is een leuke en coole sport. En nu met deze top-10 plaats wil ik volgend jaar graag terugkomen”, aldus Bart.

Op twitter prees Bart ook de inspanningen van Rob Woestenborghs:

Die had het vooral zwaar in het zwemmen. “In het begin heb ik veel te lang en te hard moeten vechten tegen de golven”, vertelde Rob. “Maar eens het zwemmen achter de rug, ging het prima. Ik ben dan ook blij met mijn twaalfde plaats.”

Rob Woestenborghs Maui 2

Jim Thijs heeft een haat-liefde verhouding met het WK XTerra. Hawaii. Na 1500m zwemmen in de oceaan begon Jimbo als 26ste aan het mountainbiken. Gedurende de 36km mountainbiken kon Thijs wat posities winnen waardoor hij als 15de aan het lopen begon. ”Ik voelde me heel de wedstrijd goed, maar niet super. Tijdens de 11km off-road lopen kon ik nog wat plaatsen goedmaken. Ook dit verliep goed, maar niet super. Toch blik ik tervreden terug. Met een 13de plaats mag ik niet ontgoocheld zijn want het is mijn beste resultaat in 4 edities op dit parcours. Het geeft me veel moed en vertrouwen om hier volgend jaar opnieuw aan de start te staan en mee te doen voor de ereplaatsen”, aldus Thijs.

Ook Yeray Luxem wil in 2015 terugkomen, maar dan vooral om revanche te nemen voor deze gemiste editie. Hij deed het in het mountainbiken uitstekend en rukte zelfs op naar een top-10 plaats, maar dan ging zijn kaars langzaam uit. “Een slechte vlucht, verloren bagage en dan nog eens drie dagen ziek voor de wedstrijd… Het was een klein mirakel dat ik in de top-10 reed na 20 km. Toch besloten om te finishen. Nu op naar volgend jaar, alvast maar centjes beginnen sparen”, aldus Yeray via twitter.