Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO-Specialized strikt Olympische triatlete
Nieuws

SMO-Specialized strikt Olympische triatlete

Mieke Suys SMO

Eén van de meest in het oog springende transfers van deze week is die van Mieke Suys. De tweevoudige Olympische triatlete stapt van de Irongirls, waar ze meter was, over naar SMO-Specialized. De Gentse brandweervrouw woont in Lovendegem. “Voor mij is het dus een logische stap om uit te komen bij een goed omkaderd team in het Meetjesland”, vertelt Mieke.

In het afgelopen seizoen maakte de nu 47-jarige atlete haar comeback en mét succes. “Ik deed op het einde van het seizoen terug enkele wedstrijden mee. Buiten mijn verwachtingen verliep het nog heel goed met enkele podiumplaatsen. Met beperkte trainingskilometers kreeg ik terug de smaak te pakken. Mijn 2 kinderen gaan nu naar school en de opleidingen zijn voorlopig achter de rug. Dit geeft met wat extra trainingsruimte om gestructureerd aan de slag te gaan. De stap naar het SMO-Specialized team was voor mij dan ook evident. De trainingsgroep en omkadering geven me een extra stimulans om er nog eens volledig voor te gaan.”

Mieke zal komend seizoen niet alleen deelnemen aan enkele niet stayer wedstrijden, ook in de regionale wedstrijden en Belgische kampioenschappen zal ze aan de start verschijnen.

“Met meer dan 25 jaar triatlonervaring en 2 Olympische deelnames kan ze het team zeker wat bijbrengen. Als Mieke ergens voor gaat, geeft ze zich altijd volledig. De triatlete uit Lovendegem blijft in het Meetjesland één van de boegbeelden van de triatlonsport.”  voegt teammanager Jan Savat er nog aan toe.