Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn wint overtuigend in Thuin
Multisports

Seppe Odeyn wint overtuigend in Thuin

Seppe Odeyn Thuin

In de tweede VTT duathlon van Oxygene Triathlon in het Waalse Thuin kleurde het podium volledig Vlaams. Seppe Odeyn was er een klasse te sterk en zette de tegenstand op meer dan vijf minuten. Whytic Priem pakte in één van zijn laatste wedstrijden voor KTDC zilver. Whytic stapt deze winter over naar ETZ. Dieter Luypaert behaalde het brons. Bij de dames was Mandy Dammekens outstanding. Zij haalde het voor Veronique Platteeuw en Stéphanie De Ruyck.

Seppe was uiteraard tevreden. “Vrijdagavond sloot ik op de beermile samen met een heleboel andere triatleten het wegseizoen af. Ik mocht in de voorlaatste reeks het opnemen tegen mijn trainingsmakkers, Sikke Van Roy en Robrecht Paesen en tegen Rutger Beke, 4 pinten en 4 ronden later won ik mijn reeks. Maar in vergelijking met de tijden in de finale was die van mij maar klein bier. Daar waar ik vrijdag het zomerseizoen afsloot, startte ik zondag het winterseizoen met de crossduathlon in Thuin. Ik liep op kop met een duo atleet, al mocht ik van hem niet veel op kop lopen. Telkens ik er voorbij wou begon hij te spurten en de deur dicht te doen. Vreemd gedrag want we liepen ten slotte allebei eerste in onze categorie. Het begon me wel te irriteren zodat ik op de steile helling toch alles op alles zette hem op 50 meter te zetten. Dat lukte en ik kon aan het mountainbiken beginnen. De mountainbiker van het duo team sloot aan en hij was gelukkig iets sportiever. We werkten goed samen en konden onze kloof goed uitdiepen. De laatste 4 km lopen kreeg ik dan weer het gezelschap van mijn loopvriend die ik nu ook op de klim op enkele meters kon zetten. Goed voor de overwinning dus.”

Lees het met humor doorspekte volledige verslag van Seppe hier

Uitslag Thuin