Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug vindt onderdak in topteam
Nieuws

Alexis Krug vindt onderdak in topteam

Alexis Krug Kris <hofkens

Vorig jaar was hij al aan het twijfelen en er waren al een aantal clubs geïnteresseerd in Alexis Krug. Dankzij zijn sterke tweede seizoenshelft van 2014 nam die interesse alleen maar toe. Uiteindelijk is het SMO-Specialized geworden die de topper uit de Noorderkempen wisten binnen te halen. “Alexis is vooral een versterking richting de nieuwe T3 Series competitie”, legt sportief verantwoordelijke Michael Dewilde uit.

“Hij is een gedreven atleet, met veel potentieel en een absolute meerwaarde voor de nieuwe competitie met de korte, interessante wedstrijdformules. Alexis mist nog wat ervaring in triatlon, maar hij zal mogen rekenen op flink wat steun van zijn ploeggenoten om er samen sterker van te worden.”

Alexis Krug SMO

Krug, vorig seizoen winnaar van onder andere de Sterke Peer in Wuustwezel, de Mr T in Gent, Viersel, Beerse en Hazewinkel, ziet nog progressie. “2014 werd mijn eerste volledige triatlonseizoen en toen ik vooral in de zomer extra kon trainen in het fietsen, wierp dat zijn vruchten af in het tweede deel van het seizoen. Daardoor heb ik mezelf een paar keer verrast tijdens het seizoen.” Alexis was nog geen lid van een triatlonclub. Hij komt oorspronkelijk uit de zwemsport en leerde de duursporten kennen door drie keer op rij de zwemloop in Sluis te winnen.

Foto's: Kris Hofkens en SMO-Specialized