Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zegeteller blijft lopen bij Uplace BMC
Nieuws

Zegeteller blijft lopen bij Uplace BMC

Liz Blatchford

Terwijl de meeste triatleten in winterslaap gaan, blijft internationaal het seizoen gewoon doorgaan. In de Challenge Forster dikte Liz Blatchford het zegetotaal voor het Belgische internationale topteam Uplace BMC verder aan. Blatchford won haar allereerste Challenge wedstrijd over de halve afstand in 4u15’02. Ze had een ruime voorsprong op Aussies Lisa Marangon en Jessica Fleming. Liz ging van start tot finish aan de leiding en zette ook nog eens de snelste looptijd neer. Natuurlijk was ze tevreden. “Ik had een superdag vandaag, hoewel ik toch schrik had dat Kona na vier weken nog in de benen zou zitten. Maar ik voelde me goed en sterk en besloot meteen de eerste plaats stevig in handen te nemen. De laatste 25 km stond er een flinke wind op de kop maar ik slaagde er toch in om met vier minuten voorsprong op Marangon de wissel in te komen. Bij het lopen ging het op en neer maar de adrenaline van aan de leiding te lopen, gaf me vleugels.” Over 4 weken start Blatchford al in de Ironman Busselton.