Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EFC-ITC lokt topdames naar T3 Series
Nieuws

EFC-ITC lokt topdames naar T3 Series

 Ine Couckuyt

EFC-ITC steekt de ambities voor de nieuwe T3 Series niet onder stoelen of banken. Bij de dames wordt de club uit Izegem dé topfavoriet. Met Karolien Weuts, Leen Vanden Daelen, Jolien Lewyllie en Inge Vancauwenberghe (die in 2015 na blessure opnieuw terugkomt) hadden ze al een heel sterke basis, maar met de komst van SMO-Specialized toppers Charlotte Deldaele en Ine Couckuyt hebben ze een damesploeg die op alle fronten mee kan strijden. Charlotte Deldaele was in 2014 vooral internationaal aan de slag, maar in de weinige Belgische wedstrijden die ze deed, liet ze zich wel opmerken. Ine Couckuyt, ex-Belgische kampioene bij de juniores, liet zich dit seizoen een paar keer opmerken op de sprintafstand. Deze winter werkt ze hard aan het zwemmen om haar internationale achterstand op te halen en ook op dat vlak mee te kampen met de besten.

colpie ck itc

Bij de heren keert Bart Colpaert terug uit blessure en hij start in 2015 met ambities op de halve en volledige afstand onder andere binnen het Ironman circuit. Op de olympische afstand wordt Peter Denteneer speerpunt van de Westvlaamse ploeg, zowel in de T3 Series als op het internationale vlak. Bij de mannen investeert EFC-ITC in aanstormende plaatselijke talenten zoals Eduard Verstraete, Hannes Callebaut en Wouter Timmerman, die terugkeert naar zijn roots. Hij komt over van het McCann Tri Team van Brugge. Zij worden geflankeerd door de ervaren atleten Bram Deruyck en Nico Couckuyt.  En dan zijn er nog de mannen die sinds jaar en dag bewezen hebben hun plaatsje in het topteam van EFC-ITC meer dan waard te zijn:  Ward Vande Capelle, Maarten Missinne en Steven Van Heirseele.