Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onverwachte comeback bij Solid Endurance
Nieuws

Onverwachte comeback bij Solid Endurance

Inge Van den Broeck

Bij Solid Endurance hebben ze gevoel voor nostalgie blijkbaar. Want na het inlijven van Bert Jammaer en Thierry Verbinnen kondigen Peter Croes en Koen De Weerdt de onverwachte comeback aan van niemand minder dan Inge Van den Broeck. Ze was aan het begin van deze eeuw één van de graag geziene triatletes in België. We herinneren ons nog de halve triatlon van Brasschaat jaren geleden waar een groep van een twintigtal mannen zich in het wiel van de welgevormde atlete hadden genesteld. Maar het was een wielrenner die haar hart veroverde. Jurgen Van Goolen troonde haar mee naar Spanje, waar ze jaren aan de slag was als danslerares. Ondertussen werd ze ook moeder, maar toen het gezin dit jaar terugkeerde naar België begon de triatlonmicrobe opnieuw te kriebelen.

Inge Van den broeck 2

In 2006 maakte ze ondanks medailles op het BK lange afstand en een 8ste plaats in de Ironman van Frankrfurt de overstap naar het wielrennen bij Lotto-Belisol. De Aarschotse fungeerde toen nog in een leuk interview met Jim De Sitter op deze site. In 2015 gaat Baby Blue weer zwemmen, fietsen en lopen en dat in de kleuren van Solid Endurance. We wensen haar alvast veel succes en veel plezier toe.

Misschien zien we haar al aan de slag in de 100×100 Swim Battle op oudejaarsdag in Mechelen. Dan organiseren de mannen van Solid Endurance in het zwembad aan de Geerdegemvaart een estafettewedstrijd voor ploegen van 4 atleten. Meer info vind je op  facebook.

Foto: Jim De Sitter