Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Raelert wint Challenge Bahrein
Triathlon

Michael Raelert wint Challenge Bahrein

Challenge BahrainVoor de eerste editie van de Challenge Bahrein kon de organisatie rekenen op een sterk deelnemersveld. Onder andere Sebastian Kienle, Pete Jacobs, Dirk Bockel en Jan Frodeno stonden aan de start. Het prijzengeld van $500 000 zal daar misschien voor iets tussen zitten. Door afwezigheid van Frederik Van Lierde, Bart Aernouts, Tine Deckers en Sofie Goos, moesten Hannes Cool en Sanne Swolfs de Belgische eer hoog houden.

Na de 1,9 km zwemmen kwam de Duitser Dylan McNeise als eerste uit het water. In zijn zog volgden Pete Jacobs, Michael Raelert en Eric Watson. De winnaar van Hawaii, Sebastian Kienle, kwam als 28steuit het water, maar lag na 30km fietsen al op de 4de plaats met een gemiddelde van 47km/u (3km/u sneller dan koploper Raelert). Jammer genoeg moest hij de strijd staken na 35km door een platte band. In het parcours zaten er twee klimmetjes (op 42 en 53km). Op de eerste klim nam Australiër Andreas Dreitz de leiding over van Michael Ralaert, die op zijn beurt een kleine voorsprong had op Tim Reed.

Challenge BahrainNa nog een rondje op het Formule 1-circuit van Bahrein kwam Dreitz als eerste T2 binnen, Raelert 2min30 later en nog eens 1min30 later kon ook Reed beginnen lopen. Na 11,8km lopen had Ralaert al 1min30 van zijn achterstand op Dreitz afgeknabbeld en een goede 5km later zelfs omgebogen tot een voorsprong van een minuut.

Uiteindelijk won hij in een tijd van 3u36min04. Dreitz herpakte zich in de laatste kilometers en kon op die manier zijn tweede plaats veilig stellen. Ondanks een hele sterke laatste drie kilometer van Reed strandde hij op een kleine minuut van de tweede plaats.

De Belgen Hannes Cool en Sanne Swolfs finishten respectievelijk op een knappe 17de en 21ste plaats tussen de profs. Cool finishte na 3u54min17 en Swolfs kon met 3u59min26 net onder de vier uur blijven.