Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Bahrein zonder Belgische toppers
Nieuws

Challenge Bahrein zonder Belgische toppers

challenge-bahrain

Met een totale prijzenpot van een half miljoen dollar lijkt de Challenge Bahrain vanaf zijn eerste editie meteen één van de grootste triatlons ooit te worden. De 500.000 $ lokt een indrukwekkend aantal toppers naar de oliestaat en insiders spreken van een sterkere bezetting dan in Hawaii. Wij kunnen en mogen het daar niet mee eens zijn, want de grote afwezigen in Bahrain zijn onze Belgische toppers. Zaterdag 6 december zien we geen Frederik Van Lierde aan de start, noch Marino Vanhoenacker, Bart Aernouts, Bert Jammaer, Tine Deckers of Sofie Goos. Voor de meeste Belgische profs heeft het seizoen lang genoeg geduurd.

Dat beaamt ook Frederik Van Lierde. “De redendat ik niet start in Bahrein is simpel, het seizoen is voor mij gedaan na Hawaii. Je moet nu eenmaal keuzes maken. Doortrekken tot 6 december betekent een kortere winter en dus minder tijd om terug op te laden. Ik wil geen hypotheek plaatsen op mijn volgende seizoen door die wedstrijd aan mijn 2014 seizoen toe te voegen. Als je er naar toe gaat, dan moet je top zijn. En bovendien is de volledige afstand mijn beste afstand en niet de halve. De beslissing was dus snel genomen ondanks uitnodiging van de organisatie”, vertelt Frederik.

De internationale toppers denken daar blijkbaar anders over en dus mogen we een fenomenale strijd verwachten tussen onder andere Sebastian Kienle, Pete Jacobs, Dirk Bockel, Jan Frodeno, Tim Van Berkel, Tyler Butterfield, Tim Don, Brad Kahlefeldt (!)  en Eneko Llanos om maar enkele favorieten op te noemen. Voor ons land moeten Sanne Swolfs en Hannes Cool de eer hoog houden tussen de 56 profs.

Challenge Bahrain pros

Je kan de wedstrijd zaterdag live volgen op de website van Challenge Bahrain.