Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederland haalt WTS Finale binnen
Nieuws

Nederland haalt WTS Finale binnen

Rotterdam WTS

Triatlon is aan steile opmars bezig in Nederland. Hun eredivisie is al jaren een succes, de ETU Premium Cup van Holten is elk jaar een waar volksfeest, de volledige triatlon van Almere maakt deel uit van het Challenge circuit en één dezer dagen verwachten we de formele aankondiging van de Ironman Maastricht… En daar komt nu hét grootste evenement ter wereld bij: de World Triathlon Series Grand Final wordt in 2017 in Rotterdam gehouden. In 2016 zal er al een ITU Worldcup race plaatsvinden, mogelijk zelfs al een WTS manche.

In de World Triathlon Series treden alle vedetten van de Olympische afstand aan, met onder andere de Brownlee broers, Javier Gomez en Mario Mola. Ook onze landgenoten Simon De Cuyper, Claire Michel en Katrien Verstuyft zijn vaste waarden binnen de WTS.

Volgens de Nederlandse site Triathlon226.nl zal de wedstrijd in Rotterdam plaatsvinden in het hart van de stad. Gestart wordt op de Kop van Zuid, recht voor Hotel New York, het vertrekpunt van de roemruchte Holland Amerika Lijn. Naast de finalewedstrijd voor de elite zal Rotterdam dan ook het WK organiseren voor junioren, U23, paratriatleten en age-groupers. “De kans om de WTS Grand Final te organiseren is een enorme boost voor de triathlonsport in Nederland en een kans om een prestigieus evenement aan de Nederlandse topsportkalender toe te voegen”, aldus vice-burgemeester en sportwethouder Adriaan Visser. “Rotterdam zal een uniek decor bieden voor zowel de atleten, de toeschouwers als de media. We verwelkomen de ITU met groot enthousiasme.”