Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie op een rij voor Odeyn
Multisports

Drie op een rij voor Odeyn

Podium Hel 2014

Seppe Odeyn heeft zondag geschiedenis geschreven in de Hel van Kasterlee. In de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijd van het jaar slaagde hij er als eerste in om voor de derde keer op rij te winnen. Het werd de ex-wielrenner uit Vlaams-Brabant niet gemakkelijk gemaakt door de Kempische thuisatleten. Rik Thijs (Retie) en Bart Borghs (Geel) bleven in zijn spoor in de eerste 15 km lopen. En Meerhoutenaar Ronald Beckers volgde iets verderop als vierde. Iets na halfweg mountainbiken viel Beckers vooraan weg om uiteindelijk met maagproblemen uit te stappen. Hij was niet het enige slachtoffer. Ook een grieperige Tim Veremans moest de remmen voortijdig dichtknijpen. En ex-winnaar Tony Goossens was nog niet helemaal hersteld van een blessure. Hij had vooral in het eerste lopen last, reed dan de 105 km mountainbiken nog redelijk vlot uit, maar voelde al snel in de laatste 30 km lopen dat het niet zou gaan.

Op dat moment hadden Rik Thijs en Seppe Odeyn de wedstrijd al in een definitieve plooi gelegd. Met een gemiddelde van meer dan 27 km/u denderden de twee toppers over het zware parcours van Kasterlee en per ronde reden ze steeds verder weg van Bart Borghs. Odeyn wisselde supersnel, maar zag Thijs constant op 25 seconden lopen. Pas toen het verschil meer dan een minuut begon te bedragen, kon Odeyn de kloof verder uitbouwen. Ondanks een geruststellende voorsprong van zes minuten bleef Seppe ongenadig hard doorgaan, wat hem voor het tweede jaar op rij een nieuw parcoursrecord opleverde.

“Ik was nochtans verrast dat te horen en ik was niet echt bezig met dat parcoursrecord. Voor mij was het vooral zaak van zoveel mogelijk voorsprong op Rik op te bouwen. Die was zeer sterk vandaag en dat parcoursrecord heb ik vooral aan hem te danken. We werkten namelijk goed samen in het mountainbiken. Hij bleef in het lopen nog lang aanklampen, dus chapeau voor Rik. Zelf ben ik uiteraard tevreden met die derde zege. Dan is die stevige voorbereiding niet voor niets geweest.” aldus Seppe.

Rik Thijs slaagde er voor het eerst in om het podium te halen. Hij vergeleek Seppe Odeyn na afloop met Eddy Merckx. “Ik heb de vorige twee keren moeten opgeven en was er vandaag wel mee bezig. Ik voelde me sterk vanaf de start, maar Bart en Seppe zijn ook top. Seppe is echt een brommer. Zoals Frans Verbeeck ooit vertelde over Merckx: hij rijdt vijf kilometer per uur te rap voor ons.  Ik bleef een tijdje in de buurt van Seppe, maar ik wist dat als ik zou proberen het gat dicht te lopen, ik me helemaal kapot zou lopen. Ik had bovendien een nogal lange plaspauze nodig. Maar ik ben blij dat ik hier op het podium mag staan, met dank aan de supporters. Dit was een mooie dag. En weet je waar ik nu naar uitkijk? Doe mij nu maar een goeie friet met stoofvleessaus…” lachte de zilveren Thijs.

Bart Borghs werd derde en klom voor de derde keer op rij het podium van de Hel. Ook hij schreef een stukje geschiedenis maar dan wel samen met zijn vriendin Lore Vande Perre. Ook Lore veroverde een bronzen plak en samen vormden ze het eerste koppel dat samen het podium haalde in Kasterlee.

Wereldkampioen Powerman Jurgen De Mits had een superdag en werd vierde voor eerste veteraan en ex-veldrijder en mountainbiker Bert Vervecken.

Ludwig Willems, Marc “Mad Max” Monden, Swa Vloemans en Michel Beeckman, de vier Hellevegen die alle twaalf eerdere edities finishten, haalden ook nu weer voor de dertiende keer de eindstreep.

Bij de dames ging de ervaren lange afstandsatlete Geke Venema aanvankelijk aan de leiding. De Friese, één van de ambassadrices van de Frysman (de in 2015 nieuwe volledige triatlon in het noorden van Nederland), zag in het mountainbiken eerst Eveline Dreesen en dan ook Lore Vande Perre voorbij stormen. Ook Leen Hannes sloot voorin aan, maar viel na drie ronden weer weg. Dreesen begon uiteindelijk als eerste aan het lopen, met kleine voorsprong op Vande Perre. Die kon de kloof niet meer dichten en zag net na halfweg de laatste 30 km de Nederlandse opnieuw voorbij komen. In de laatste vijftien kilometer lag het podium vast. Debutante Dreesen pakte in haar allereerste duatlon ooit meteen de zege. Venema werd tweede en Vande Perre derde.

195 atleten haalden de eindstreep in Kasterlee.

Uitslag Hel van Kasterlee 2014.